Ogretmen derste nasil davranmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.105
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Öğretmen derste nasıl davranmalı?​

2- Öğretmen-öğrenci ilişkisi için etkili bir model
- İyi öğretmen sakindir, telaşlanmaz, sinirlenmez, soğuk kanlıdır.
- İyi öğretmen ön yargılı ve yanlı değildir, öğrencilere eşit davranır.
- İyi öğretmen her şeyden önce tutarlıdır. Değişmez, unutmaz, hata yapmaz.
- İyi öğretmen her sorunun cevabını bilir.

Öğretmenler kendilerini nasıl geliştirebilir?​

Yeni mezun öğretmenlere ipuçları
- Organize olun. Öğretmenlerin her gün ilgilenmek zorunda kaldığı kağıt, defter ve dijital dokümanların sayısı oldukça fazla.
- Sınıf kültürü oluşturun.
- Diğer öğretmenlerle iletişim.
- Kendi profesyonel gelişim ağınızı oluşturun.
- Yardım isteyin.
- Cesur olun.
- Rahat olun.

Öğretmen öğrencileri nasıl susturur?​

Öğretmen öğrencileri nasıl susturur?
Bir elini havada tutmak ve öğrencilerle göz kontağı kurmak, sınıfı susturmak ve ilgilerini kendi üzerinize toplamak için harika bir yoldur. Öğrencilerin bunu bir rutin haline getirmeleri ve alışkanlık kazanmaları biraz zaman alıyor, ama çok işe yarayan bir yöntem.

Iyi bir öğretmenin özellikleri nelerdir?​

İşte iyi bir öğretmende bulunan 8 özellik.
- HAYAT DENEYİMİNE SAHİPTİR.
- HER ÖĞRENCİNİN NEYE MOTİVE OLDUĞUNU ANLAYABİLİR.
- BİR KAHRAMAN DEĞİL, İNSANDIR.
- TEKNOLOJİYE HAKİM OLMAYABİLİR AMA ÖĞRENMEYE AÇIKTIR.
- ÖĞRENCİLERİNE RİSK ALMAYI ÖĞRETEBİLİR.
- OKUL YÖNETİCİLERİNİN NE DÜŞENECEĞİ KONUSUNDA FAZLA ENDİŞELENMEZ.

Boş derste öğretmen ne yapmalı?​

Boş geçen dersler sorunu en kısa sürede ve pedagojik açıdan çözmenin pratik yolu ise boş geçen derslere okuldaki tüm öğretmen ve idarecilerin ücret onayları ful alınarak ders ve ek ders saatlerini dolduramayan uygun branş ve durumdaki yönetici ve öğretmenin o derse girmesi ve dersi işlemesi karşılında ek ders ücreti …

Bir öğretmen kendini nasıl tanıtır?​

Bir öğretmen kendini nasıl tanıtır?
Öğretmen Olarak kendini Tanıtmak. Öğrencileri selamla ve herkes yerine oturunca kendini tanıt. Adını (sana nasıl hitap etmelerini istediğini), akademik geçmişini ve ilgi alanlarını söyle. “Herkese merhaba!

Bir öğretmen okulun ilk günü ne yapmalı?​

İlk ders konu işlemeyin ama öğrencileri boş da bırakmayın. Anlatmak için mutlaka bir-iki fıkra, birkaç anı hazırlayın. Öğrencilere neler soracağınızı ve sohbeti nasıl yönlendireceğinizi önceden mutlaka planlayın. Beden dilinizi iyi kullanmayı ve ses tonunuzu iyi ayarlamayı sakın ihmal etmeyin.
 
Öğretmenler için etkili bir modelin belirtildiği ilk başlıkta, iyi bir öğretmenin sakin, adil, tutarlı ve sorunlara cevap verebilen biri olduğu vurgulanmış. Öğretmenlerin kendilerini geliştirmesi için ise yeni mezunlara verilen ipuçları arasında organizasyon, sınıf kültürü oluşturma, iletişim, profesyonel ağlar kurma, cesaret, rahatlık ve yardım alma gibi önemli adımlar sıralanmış.

Öğrencileri susturmak konusunda ise önerilen yöntem bir elini havaya kaldırarak göz teması kurmak ve böylece sınıfı susturmak ve dikkatlerini çekmek olduğu belirtilmiş. Bu yöntemin zaman alabileceği ancak etkili olduğu vurgulanmış.

İyi bir öğretmenin sahip olması gereken özelliklerle ilgili olarak hayat deneyimine sahip olma, öğrencileri motive etme yeteneği, insani yönleri ön planda tutma, teknolojiye açık olma, risk alma kültürünü benimsetme, okul yöneticilerinden fazla endişelenmeme gibi özellikler sıralanmış.

Boş geçen derslerle başa çıkma konusunda ise pedagojik açıdan pratik bir yol olarak öğretmenler ve idarecilerin ücret onayları alınarak ders ve ek ders saatlerini dolduramayan uygun branştaki yönetici veya öğretmenin dersi işlemesi önerilmiş.

Son olarak, bir öğretmenin kendini tanıtması ve okulun ilk günü nasıl davranması gerektiği hakkında bilgiler paylaşılmış. Kendini tanıtırken öğrencilere ismini, akademik geçmişini ve ilgi alanlarını söylemesi önerilmiş. Okulun ilk günü içinse ders konusunu işlememek ama öğrencileri boş bırakmamak, önceden sohbeti planlamak, beden dilini ve ses tonunu doğru kullanmak gibi önerilere yer verilmiş.
 
Geri
Üst