Ogretmen degerlendirmesi nasil yapilir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Öğretmen değerlendirmesi nasıl yapılır?​

Aday öğretmenler, görev yaptığı eğitim kurumunda Ek-3 Performans Değerlendirme Formu üzerinden, göreve başladığı ilk dönemde bir, takip eden dönemde ise iki defa olmak üzere, değerlendiriciler tarafından toplamda üç defa değerlendirilir.
Danışman öğretmen Kaç değerlendirme yapar?
Oniki ayın sonunda Danışman Öğretmen, Okul Müdürü, Maarif Müfettişi veya Şube Müdürü tarafından MEBBİS üzerinden ÜÇÜNCÜ DEĞERLENDİRME yapılır.

Öğretmen performans değerlendirmesi nedir?​

Performans değerlendirmenin amacı MADDE 5- (1) Perforinans değerlendirmesi ile aday öğretmen ve öğretmenin; a) Görevindeki gayret, verimlilik ve başarısının tespit edilmesi, b) Bilgi ve beceri düzeyinin belirlenerek, gerekli eğitim ihtiyacının tespit edilmesi ve buna yönelik tedbirlerin alınması, c) Ödüllendirilmesinin …
Performans Değerlendirme Sınavı Nedir?
Performans sınavları, teslim edilen proje/teknik çizimlerin, belirtilen süreler dahilinde imalatına dayanmaktadır. Değerlendirici, adayların imalat süreçlerini gözlemlemekte ve ULUSAL YETERLİLİK içinde belirtilen kriterleri dikkate alarak puanlamaktadır.
Performans değerlendirme; çalışanın yeteneklerini, potansiyelini, iş alışkanlıklarını, davranışlarını ve benzer niteliklerini diğerleriyle karşılaştırarak yapılan sistematik bir ölçümdür ve performans yönetiminin en önemli aşaması.
Aday öğretmen müfettiş değerlendirmesi ne zaman yapılır?
İlk değerlendirme ilk dönem 60 iş günü sonrasında danışman öğretmen ve okul müdürü tarafından MEBBİS üzerinden yapılır. İkinci değerlendirme ikinci dönem 60 iş günü sonrasında danışman öğretmen ve okul müdürü tarafından MEBBİS üzerinden yapılır.

Aday öğretmen mazeret tayini isteyebilir mi?​

-Aday öğretmenler asıl görev yapacakları eğitim kurumlarında bir yıllık görev süresini doldurmaları koşuluyla Bakanlığımızın özre bağlı yer değiştirme dönemlerinde yaptığı duyuruları takip ederek aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.
Danışman öğretmen ücret alıyor mu?
Danışman öğretmenlere ek bir ücret verilmemektedir ancak verilen hizmet puanı ile taşra bölgelerinden şehir merkezlerine atamaların kolaylaşması mümkün olmaktadır.

Geri