- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Öğretmen bizim için nedir?
Öğretmen, toplumun eğitim hedefleri doğrultusunda bireylere eğitim ve öğretim sunmakla görevli kişiye verilen mesleki ünvandır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde, ‘Mesleği bilgi öğretmek olan kimse’ olarak tanımlanan öğretmenlik, alan eğitimi ve pedagojik formasyon gibi süreçlerin ardından edinilebilen bir meslektir.Öğretmenin toplumdaki yeri nedir?
Öğretmen toplumun motor gücü durumundadır. Bireylerin hayata hazırlanmasında temel bir rol üstlenmiş durumdadır. Öğretmen, eğitiminden yaşam tarzına, giyiminden hareket ve tavırlarına, aile hayatından bireysel ilişkilerine kadar her alanda çevresine mesajlar vermekle kendini sorumlu hissetmektedir.
Öğretmenler bizim için neden değerlidir?
Öğretmenler motive eder. Öğretmenler, öğrencilerin anlaması için bilgiyi sentezler. Öğretmenler dinler, rehberlik eder ve akıl hocalığı yapar. Öğretmenler önemlidir.Okulda öğretmenin önemi nedir?
Öğrenciler eğitim yaşantıları boyunca anne ve babalarından çok öğretmenleri ile birlikte bulunurlar. Öğrencilerin kişiliklerinin gelişmesinde, güvenilir ve sosyal bireyler haline gelmesinde öğretmenlerimizin göstermiş olduğu sevgi ve yapmış oldukları fedakarlıklar büyük rol oynar. Öğretmen toplumun manevi mimarıdır.
Öğretmenin öğretim sürecinde rol ve sorumlulukları vardır. Çeşitli sınıflamalar yapılmakla birlikte bu rol ve sorumluluklar: öğrenmeyi sağlama, sınıf yönetimi, aile üyeliği, değerlendirme, güven verme, mesleksel ustalık, topluluk liderliği başlıkları altında sıralanabilir.
Öğretmenin değeri nedir?
Öğretmen, çocukların zekasını açan, ufkunu geliştiren ve onların ruhuna ışık tutan bir kişi olduğu kadar, içinde yaşadığı toplumu da aydınlatma ve geliştirme görevi yapmaktadır… Öğretmenlik, belli alanlardaki bilgi ve tecrübeyi, genç nesillere aktarma sanatıdır.
Size göre öğretmenlik neden onurlu bir meslektir?
Çocukluğumuzdan itibaren bizleri yetiştiren, bize bilgi veren, bizi birey yapan, bizi topluma kazandıran, bizi yoğurup şekillendiren, ailemizden sonra, öğretmenlerdir. “İnsan yetiştirmek” toplumun en zor işidir. Bu apayrı bir bilgi, beceri ve fedakarlık ister. O yüzdendir ki öğretmenlik kutsaldır.Öğretmenin rolü ne olmalıdır?
Öğretmen her yönüyle kendini yetiştirmiş ve geliştirmiş olmalıdır. Böylelikle daha faydalı bireyler yetiştirecektir. Eğer kendini güncellemezse öğrencilere ve topluma gerekli faydayı sağlayamayacaktır. Öğretmenler teknolojik ve akademik gelişmeleri takip etmeli ve bunları eğitim ve öğretimde kullanmalıdır.