Ogretme ogrenme etkinlikleri duzenlerken ogretmenin sahip olmasi gereken ozellikler nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Öğretme öğrenme etkinlikleri düzenlerken öğretmenin sahip olması gereken özellikler nelerdir?​

Öğretmenler, öğrenciler için destekleyici ve sağlıklı bir öğrenme ortamı yaratabilmek için kendileri iyi bir model olmalı ve bu özellikleri sınıf içine yansıtabilmeli; rahat davranma, dostça yaklaşım, demokratik duyuşsal yönden gelişmişlik, nezaket, saygı, öğrencileri birey olarak görüp kişiliklerini göz önünde …

Öğretme öğrenme etkinlikleri nedir?​

Öğretme-öğrenme etkinlikleri ile ilgili bazı örnekler: Öğretmenin açıklama yapması, öğretmenin soru sorması, ders kitaplarının kullanılması, öğretmenin bir görsel-işitsel araç kullanması (hangi araç olduğu belirtilecek), öğretmenin bir gösteri (demonstrasyon) yapması, öğrencilerin gruplar halinde çalışmaları.

Bu nedenle sınıf içinde aşağıdaki etkinliklere yer verilmesi etkili bir öğretim için yararlı olabilir.
Öğretmen nitelikleri nelerden etkilenir?
Etkili bir öğretmenin sahip olması gereken mesleki özellikler ise şu alt başlıklara göre sıralanabilir:

Öğretmenlerin okulda öğrencilere yaklaşımı nasıl olmalıdır?​

2- Öğretmen-öğrenci ilişkisi için etkili bir model

Iyi bir öğretmenin sahip olması gereken nitelikler nelerdir?​

İdeal Öğretmenlerin 10 Ortak Özelliği
Mükemmel bir dersin özellikleri nelerdir?
Belirgin özellikleri; karşılıklı saygı, öğretmenin derste nezaket, içtenlik ve değer göstermesi, arada sırada da gülünen ve şakalaşılan rahat bir öğrenme ortamının olması – tam tersi bir ders ortam ise “gülme yasaklı bölge“ ilan edilirdi. Olumlu bir hata anlayışının olması; öğrenme için olağanüstü bir anlam taşır.

Otoriter bir öğretmen nasıl olunur?​

Otoriter öğretmenin sınıfında; öğrenci derse zoraki katılır, yapay ve geçici olmakla birlikte sert bir disiplin oluşur. Öğrenciler itaatkar fakat öğretmenlerinden nefret etme eğilimi içinde olurlar. En küçük sorun ya da eksiklikte öğrenciyi suçlama davranışı görülür.

Öğretmen özellikleri nelerdir?​

Öğretmen, toplumun eğitim hedefleri doğrultusunda bireylere eğitim ve öğretim sunmakla görevli kişiye verilen mesleki ünvandır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde, ‘Mesleği bilgi öğretmek olan kimse’ olarak tanımlanan öğretmenlik, alan eğitimi ve pedagojik formasyon gibi süreçlerin ardından edinilebilen bir meslektir.
Öğretmenlik becerileri nelerdir?
Öğretmenlerin Sahip Olmaları gereken Davranış Olarak Sosyal Beceri

Öğretmen öğrenci ilişkisi nasıl olmalıdır sınıf yönetimi?​

Öğretmen, sınıfta öğrencilere bilgi-beceri-tutum kazandırmanın yanında, onlara sevgi, saygı, mutluluk, hosgörü, bağlılık, arkadaşlık, iyi geçinme, disiplin, düzen gibi kavramları da kazandırmalıdır.

Bir öğretmenin sahip olması gereken yeterlilikler nelerdir?​

Bu kapsamda güncellenen Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri; “mesleki bilgi”, “mesleki beceri”, “tutum ve değerler” olmak üzere birbiriyle ilişkili ve birbirini tamamlayan 3 yeterlik alanı ile bunlar altında yer alan 11 yeterlik ve bu yeterliklere ilişkin 65 göstergeden oluşmaktadır.
Iyi bir sınıfın özellikleri nelerdir?
İşte etkili bir sınıfın 10 temel özelliği:

Öğretmen derse çayla girebilir mi?​

Sınıfta çay içilmez, sınıf yemekhane değildir diyenler, her gün sınıfta beslenme saati yapıldığını unutmasınlar. Yıllarca öğretmenlik, idarecilik ve müfettişlik yapan tecrübeli öğretim görevlileri, öğretmeni olumsuz etkilemeyecek, zarar vermeyecek içeceklerin sınıfta içilebileceğini belirtmiştir.

Otokratik Öğretmen ne demek?​

2 – Teokratik (Otoriter) Öğretmen: Geleneksel öğretmen tipidir. Baskıcıdır. Öğrencilerin söz hakkı istemeye bile çekindikleri öğretmenlerdir. 3 – Serbest (İlgisiz) Öğretmen: Derse karşı sorumsuz, plansız, eğitim – öğretimi pek önemsemeyen öğretmenlerdir.

Geri