AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ogretim yili nedir tanim?

Editör

Yeni Üye

Öğretim yılı nedir tanım?​

Öğretim yılı; Ders yılının başladığı tarihten ertesi ders yılının başladığı tarihe kadar geçen ara ve yarıyıl tatilleri ile yaz tatilini de içine alan süredir.

Eğitim öğretim yılı nasıl hesaplanır?​

Ders yılının süresi, derslerin başladığı günden kesildiği güne kadar okulun açık bulunduğu günlerle öğrencilerin törenlere katıldıkları resmî ve mahallî bayram günleri sayılarak hesaplanır. Bu tarihler göz önünde bulundurularak millî eğitim müdürlüklerince hazırlanacak çalışma takvimi valilik onayı ile yürürlüğe konur.

Yeni öğretim yılı nedir?​

Yeni öğretim yılı nedir?
Milli Eğitim Bakanlığı, “2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı, 6 Eylül’de başlayacak, 1. dönem ara tatili 15-19 Kasım arasında, yarıyıl tatili 24 Ocak-4 Şubat arasında, 2. dönem ara tatili 11-15 Nisan arasında olacak ve karneler 17 Haziran 2022’de dağıtılacak” açıklamasında bulundu.

Ön lisans ve lisans nedir?​

Ön lisans ve lisans nedir?
Önlisans: Ortaöğretime dayalı dört yarı yılı kapsayan ve ara insangücü yetiştirmeyi amaçlayan yani lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturan bir yükseköğretimdir. Lisans: Ortaöğretime dayalı en az sekiz yarı yıllık (4 yıl) programı kapsayan bir yükseköğretimdir.

Bir eğitim öğretim dönemi ne demek?​

Madde 47 – Bir öğretim yılı, okulda, derslerin başlamasından bir hafta önceki tarihten, son sınıf sınavlarının bittiği güne kadarki süredir.

Eğitim öğretim yılı ne zaman başlar ne zaman biter?​

MEB’in açıkladığı takvime göre; birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak ve 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek. Yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021 tarihleri arasında uyum eğitimleri yapılacak.

Eğitim öğretim yılı ne zaman biter?​

Eğitim öğretim yılı ne zaman biter?
Ara tatilin ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 21 Ocak 2022 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili ise 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak.

Yeni öğretim yılı ne zaman başlayacak?​

Yeni öğretim yılı ne zaman başlayacak?
11- 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı, 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacaktır.” denilmiştir. Kurban Bayramı Tatili : 08 Temmuz 2022 Cuma günü saat 13.00’da başlar, 12 Temmuz 2022 Salı Günü sona erer. (4,5 gün). Bu tatil 2021-2022 ders yılı dışında kalmaktadır.

Eğitim öğretim ne zaman başlar ne zaman biter?​

MEB 2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ Birinci dönem ara tatili, 15 Kasım 2021 Pazartesi başlayacak ve 19 Kasım 2021 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak.

2021 Eğitim öğretim Yılı Ne Zaman Bitecek?​

Ara tatilin ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 21 Ocak 2022 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili ise 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak. Öğrenciler ikinci dönemdeki ara tatili ise 11 Nisan-15 Nisan 2022’de yapacak.

Öğretim yılı, ders yılının başladığı tarihten ertesi ders yılının başladığı tarihe kadar geçen süreyi ifade eder. Bu süre, ara ve yarıyıl tatillerini, yaz tatilini de kapsar. Eğitim öğretim yılı hesaplanırken, derslerin başladığı gün ile son bulduğu gün arasında okulun açık bulunduğu günler, öğrencilerin törenlere katıldıkları resmi ve mahalli bayram günleri dikkate alınarak hesaplanır. Bu tarihler Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından hazırlanan çalışma takvimine göre belirlenir ve valilik onayı ile yürürlüğe konur.

Ön lisans, lisans, ve lisans öğrencilerini tanımlamak gerekirse:
- Ön lisans, lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturan yükseköğretim programıdır ve genellikle ortaöğretime dayalı dört yarıyılı kapsar.
- Lisans ise, en az sekiz yarıyıllık (4 yıl) bir eğitim programı ile ortaöğretime dayalı bir yükseköğretim programıdır.

Eğitim öğretim dönemi ise, bir öğretim yılı içinde okulda derslerin başladığı tarihten son sınıf sınavlarının tamamlandığı güne kadar geçen süreyi ifade eder.

Örneğin, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılına göre, birinci dönem eğitim öğretim yılı 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak ve 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecektir. Öğrenciler ikinci dönemdeki ara tatilini ise 11 Nisan-15 Nisan 2022 tarihleri arasında yapacaklardır. Yarıyıl tatili ise 24 Ocak 2022 Pazartesi günü başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma günü tamamlanacaktır. Yeni öğretim yılı ise 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacaktır.

Geri