AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ogretim yazilimlari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğretim yazılımları nelerdir?​

Öğretim amaçlı yani öğretim ortamında kullanılmak üzere hazırlanmış yazılımlara öğretim yazılımları denir. Öğretim yazılımları bazen tek başına bazen de diğer materyallerle birlikte bir araç olarak kullanılır. Yani bazı durumlarda öğretim yazılımları öğretim ortamının kendisini oluşturur.

Yazılım programları nelerdir?​

Bilgisayar yazılım türleri
Bilgisayar destekli eğitim uygulamaları nelerdir?
BDE, bilgisayarların ders içeriklerini doğrudan sunma, başka yöntemlerle öğrenilenleri tekrar etme, problem çözme, alıştırma yapma ve benzeri etkinliklerde öğrenme-öğretme aracı olarak kullanılmasıyla ilgili uygulamalardır.
Bilgisayar destekli öğretim yazılımları nedir?
Bilgisayar destekli öğretim; öğrencilerin programlı öğrenme materyalleriyle bilgisayarı kullanarak etkileşimde bulunduğu, diğer bir değişle, bilgisayar programları aracılığıyla öğrenmeyi gerçekleştirdiği, öğrenmelerini izleyip kendi kendini değerlendirebildiği bir öğretim biçimidir (Semenoğlu, 1997).

Alıştırma yazılımı nedir?​

Alıştırma yazılımları, özel dersten farklı olarak belirli bir konu ya da kavramı öğretmek yerine önceden sınıf veya başka bir öğretim ortamında öğretilen konu ya da kavramı pekiştirmek amacıyla geliştirilen programlardır.

Birebir öğretim yazılımı nedir?​

Programdan Çıkış yapılır! Birebir uygulama yazılımları, öğretilecek konunun içeriğini sunan, içeriğin öğrenilmesi için alıştırma imkanı sağlayan, dönüt veren, öğrencilerin performansını değerlendiren, öğrencileri yönlendiren kısaca öğretmenin rolünü üstlenerek aktif bir öğrenme ortamı sağlayan yazılımlardır.
Kaç tane yazılım çeşidi vardır?
Bunlar işletim sistemi yazılımları, uygulama yazılımları, programlama yazılımlarıdır.
Yazılım birimleri nelerdir?
Yazılım : Bilgisayarımız üzerine yüklediğimiz programların genel adıdır. Donanım Araçları : Kulaklık hopörlör, monitör (ekran), kasa, yazıcı, modem, mause (fare), klavyedir. Yazılım Araçları : İse sabit disk, anakart, işlemci, ram bellekdir.
Dersin Amacı: Dersin amacı öğrencileri teknik resim ve inşaat mühendisliğindeki kullanımı ile tanıştırarak proje okuyabilme ve iki ve üç boyutlu teknik çizimleri dijital ortamda CAD yazılımları kullanarak hazırlayabilme, düzenleyebilme ve revize edebilme kabiliyeti kazandırmaktır.
Bilgisayar destekli eğitim, bilgisayarların eğitimde kullanım alanlarından biridir. Eğitim sırasında sadece yardımcı araç olarak kullanılabilir ya da bizzat öğretici rolünü üstlenebilirler. Bilgisayarın eğitimde kullanım amacı bilgisayarın öğretmenin yerini alması değil, sistemi tamamlayıcı bir araç olmasıdır.
Tutor destekli öğretim ne demek?
Tutor Destekli Öğretim, öğrencinin öğrendiği konularda, anlamakta güçlük çektiği konularla ilgili olarak bireysel destek görmesidir.
Alıştırma Uygulama yazılımları nedir?
7 Alıştırma Uygulama Programları Öğretmekten çok öğrenilen konuları uygulama ve pekiştirmeyi amaçlayan yazılımlardır . Destek materyal olarak kullanılabilirler. Öğrenmede kalıcılığın sağlanmasında oldukça etkilidir.

Geri