Öğretim üyeleri 657 ye tabi mi?
Madde 9 – Derece yükseltilmesi ve kademe ilerlemesi, üniversite rektörünün onayı ile yapılır. Haklardan yararlanma : Madde 10 – Öğretim elamanları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 187- 213 üncü maddeleri ile düzenlenen sosyal hak ve yardımlardan faydalanırlar.Üniversite ders müfredatını kim belirler?
Yukarıda yapılan açıklamalar çerçevesinde; öğretim üyelerinin uzmanlık alanlarına göre ders dağılımları Fakülte Kurulu tarafından kararlaştırılır ve Fakülte Yönetim Kurulu tarafından uygulanması gözetilir.
Öğretim görevlisi kadrosu nedir?
Öğretim üyesi; üniversitelerde kadrolu çalışan, doçent ya da profesör gibi unvanlara sahip olan akademik personeldir. Öğretim üyeleri, YÖK (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı) tarafından denetlenen üniversite, yüksekokul ya da enstitü gibi kurumlarda çalışabilir.
Ders dağılımını kim yapar?
Okul müdürünün onayına bağlı olarak uygulamaya konulur. Bu programda yönetici ve öğretmenlerin okutacakları derslerin gün ve saatlere göre dağılımı yapılır ve ilgililere yazılı olarak imza karşılığı duyurulur.Özel üniversite öğretim görevlisi hangi kanuna tabi?
– Yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanları dışında iş sözleşmesiyle çalışan personel 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu ve iş sözleşmesi veya toplu iş sözleşmesine tabidir. Memurlar hakkında ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125’inci maddesi uygulanacak.
Yüksek öğretim hangi kanuna tabi?
Kapsam : Madde 2 – Bu Kanun 4/11/1981 tarih ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa tabi üniversite öğretim elamanlarının aylık, ödenek ve sair özlük haklarını kapsar.
Öğretim görevlisi olmak için lisans mezuniyetinden sonra Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) ve Akademik Personel girme şartı bulunur. ALES sınavında başarılı olduktan sonra görev alınmak istediğiniz üniversite tarafından düzenlenen sözlü mülakata girmeniz gerekir.