- Konu Yazar
Öğretim Teknolojileri mesaj tasarımı nedir?
Öğretimsel Mesaj Tasarımı dersi, öğretim tasarımına yönelik olarak teorik yapılar, görsel, metinsel, ekran ve multimedya ortamların tasarımı ile motivasyon, algı, psikomotor, öğrenme, kavram, problem çözme ve tutum değiştirmeye yönelik ilkeleri kapsamaktadır.Sayfa tasarımı ne demek?
Sayfa tasarımı (Mizanpaj), Fransızca La mise en page kelimelerinden dilimize yerleşmiştir. “Yazıların fotoğraf ve görsel malzemenin; önem sırasına göre, grafik düzen ve kurallar çerçevesinde okurun ilgisini çekecek şekilde iki boyutlu bir yüzeye yerleştirilme işlemine verilen addır” (Seçim, 1996: 3).İyi bir sayfa tasarımı için şablonlar (Layout) göz önünde bulundurulmalı, sütunlar taşırma ve kesim paylarına yakın olmamalıdır. Kullanılan gövde metin fontu ve kullanılan başlıklar sütuna göre olmalı, gövde metni için tasarım sayfalarında aynı font ve büyüklük olmasına dikkat edilmelidir.
Makale tasarım nedir?
Makale tasarım nedir?Tasarım, bir planın ya da nesnenin, inşa sürecindeki mimari ve mühendislik çizimlerinin meydana getirilmesine denir. Hem fiil hem isim olarak kullanılan “tasarlamak” yeni bir ürün ya da obje için plan yaratma ve geliştirme sürecini tanımlar.
Sayfa tasarımında temel belirleyiciler nelerdir?
Sayfa tasarımında temel belirleyiciler nelerdir?Temel tasarım elemanları “nokta, çizgi, biçim, doku, değer, renk” olarak bilinmektedir.
Mizanpaj Çalışması Nedir?
Mizanpaj, kelime anlamı olarak gazete dergi gibi yayınlarda sayfa düzenidir. Görsel sunum, mizanpaj (sayfanın düzenlenmesi) ve kompozisyonlar üretmek anlamındadır. Gazetecilikte ve dergi sayfalarında haber kadar önemli bir unsur da okuyucuya hangi mesajın en iyi şekilde nasıl aktarılacağını tayin etmektir.Mizanpaj nedir ilkeleri nelerdir?
BÜTÜNLÜK- Denge.
- Zıtlık.
- Odak.
- Oran.
- Uyum.
- Sadelik.
- Bütünlük.
- Yapı