Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ogretim Teknolojileri mesaj tasarimi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğretim Teknolojileri mesaj tasarımı nedir?​

Öğretimsel Mesaj Tasarımı dersi, öğretim tasarımına yönelik olarak teorik yapılar, görsel, metinsel, ekran ve multimedya ortamların tasarımı ile motivasyon, algı, psikomotor, öğrenme, kavram, problem çözme ve tutum değiştirmeye yönelik ilkeleri kapsamaktadır.

Sayfa tasarımı ne demek?​

Sayfa tasarımı (Mizanpaj), Fransızca La mise en page kelimelerinden dilimize yerleşmiştir. “Yazıların fotoğraf ve görsel malzemenin; önem sırasına göre, grafik düzen ve kurallar çerçevesinde okurun ilgisini çekecek şekilde iki boyutlu bir yüzeye yerleştirilme işlemine verilen addır” (Seçim, 1996: 3).
Sayfa tasarımı kuralları nelerdir?​
İyi bir sayfa tasarımı için şablonlar (Layout) göz önünde bulundurulmalı, sütunlar taşırma ve kesim paylarına yakın olmamalıdır. Kullanılan gövde metin fontu ve kullanılan başlıklar sütuna göre olmalı, gövde metni için tasarım sayfalarında aynı font ve büyüklük olmasına dikkat edilmelidir.

Makale tasarım nedir?​

Makale tasarım nedir?
Tasarım, bir planın ya da nesnenin, inşa sürecindeki mimari ve mühendislik çizimlerinin meydana getirilmesine denir. Hem fiil hem isim olarak kullanılan “tasarlamak” yeni bir ürün ya da obje için plan yaratma ve geliştirme sürecini tanımlar.

Sayfa tasarımında temel belirleyiciler nelerdir?​

Sayfa tasarımında temel belirleyiciler nelerdir?
Temel tasarım elemanları “nokta, çizgi, biçim, doku, değer, renk” olarak bilinmektedir.

Mizanpaj Çalışması Nedir?​

Mizanpaj, kelime anlamı olarak gazete dergi gibi yayınlarda sayfa düzenidir. Görsel sunum, mizanpaj (sayfanın düzenlenmesi) ve kompozisyonlar üretmek anlamındadır. Gazetecilikte ve dergi sayfalarında haber kadar önemli bir unsur da okuyucuya hangi mesajın en iyi şekilde nasıl aktarılacağını tayin etmektir.

Mizanpaj nedir ilkeleri nelerdir?​

BÜTÜNLÜK
- Denge.
- Zıtlık.
- Odak.
- Oran.
- Uyum.
- Sadelik.
- Bütünlük.
- Yapı

Öğretim Teknolojileri mesaj tasarımı, öğretim süreçlerini desteklemek amacıyla kullanılan bir disiplindir. Bu alanda temelde, öğrenme hedeflerine ulaşmayı destekleyen görsel, metinsel, ekran ve multimedya unsurlarını tasarlama sürecini kapsar. Ders içeriği genellikle öğrenci motivasyonu, algı süreçleri, psikomotor becerilerin geliştirilmesi, öğrenme süreçleri, kavram öğretimi, problem çözme stratejileri ve tutum değişimine yönelik ilkeleri içerir.

Sayfa tasarımı veya mizanpaj, metinlerin, görsellerin ve diğer unsurların düzenlenerek bir sayfa üzerinde estetik ve işlevsel bir bütünlük oluşturulması işlemidir. Bu süreçte yazıların, görsellerin ve diğer unsurların okuyucunun ilgisini çekecek şekilde düzenlenmesi önemlidir. Sayfa tasarımı kuralları arasında, şablonların kullanımı, sütunlar ve kesim payları gibi teknikler, font seçimi ve büyüklüğü gibi unsurlar, bütünlüğü sağlayıcı önemli kriterlerdir.

Makale tasarımı, yazılı metinlerin görsel olarak da estetik bir biçimde sunulması sürecini ifade eder. Bu süreç, yeni bir ürün veya konseptin planlanması, geliştirilmesi ve sunulmasını içerir. Sayfa tasarımında temel belirleyiciler ise nokta, çizgi, biçim, doku, değer ve renk gibi tasarım elemanlarıdır.

Mizanpaj çalışması, gazete ve dergi gibi yayınlarda sayfa düzeninin oluşturulması sürecini ifade eder. Bu süreçte görsel sunumların düzenlenmesi, mizanpajın oluşturulması ve kompozisyonların tasarlanması önem taşır. Mizanpajın ilkeleri arasında bütünlük, denge, zıtlık, odak, oran, uyum, sadelik gibi unsurlar bulunmaktadır ve bu ilkeler sayesinde etkili iletişim ve estetik bir sunum sağlanır.

Geri