Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ogretim teknoloji ve materyallerinin temel islevleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğretim teknoloji ve materyallerinin temel işlevleri nelerdir?​

Eğitim uygulamalarında başlıca üç temel gereksinimi karşılamak için öğretim teknolojileri ve materyal kullanımına başvurulmaktadır: 1- Daha geniş kitlelere eğitim hizmetini götürmek. 2- Var olan eğitim kurumlarındaki öğrenme-öğretme süreçlerini verimli hale getirmek. 3- Öğrenme-öğretme etkinliklerini bireyselleştirmek.
Öğretim Materyallerinin işlevleri nelerdir?
Öğretim materyallerinin kullanılış amacı, öğretmen tarafından tasarlanan ve uygulanan öğretim etkinliklerinin desteklenmesidir. Öğretim materyallerinin, bütün içeriğin öğrenciye aktarılması amacıyla değil, içeriğin önemli ve ana temalarının öğrenciye sunulmasında kullanılması en etkin yaklaşımdır.
Öğretim materyallerinde yapılan düzenlemeler nelerdir?
Bu düzenlemeler; içerik seçimi, içeriğin analizi, amaçların belirlenmesi, yöntem seçimi, materyallerin düzenlenmesi, fiziki ve öğretimsel ortamların uyarlanması şeklinde sıralanabilir (Güzel-Özmen, 2003, s. 78).

Materyal alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?​

Reader view
Eğitim teknolojisinin temel amacı nedir?
Eğitim teknolojisi, öğrenme-öğretme ortamlarını etkili bir şekilde tasarımlayan, öğrenme ve öğretme de meydana gelen sorunları çözen, öğrenme ürünün kalitesini ve kalıcılığını arttıran bir akademik sistemler bütünüdür. Eğitim teknolojisinin temel amacı, öğrenmeyi etkili ve kalıcı bir biçimde sağlamaktır.
Öğretim teknolojilerinin kullanılma nedenleri nelerdir?
Öğretim teknolojisi öğrencilerin rahat ve kolay öğrenmesini sağlar. Bu sayede öğrenci bilgiyi kalıcı olarak alır ve hedefini gerçekleştirir. Öğretim teknolojilerinde bireysel öğrenme benimsenir. Aynı zamanda öğretim teknolojileri bizlere çağdaş bir şekilde öğrenebilmeyi sunar.

Eğitim materyallerinin de bulunması gereken özellikler nelerdir?​

MATERYALDE BULUNMASI GEREKEN ÖZELLIKLER
Materyalin özellikleri nelerdir?
Materyal kullanım ilkeleri nelerdir?
1. “ Öğretim materyali basit, sade ve anlaşılabilir olmalıdır: “Hazırlanacak öğretim materyali konuyu basitleştirebilen, öğrenci için anlaşılmasını kolaylaştıran ve gereksiz bilgilerle donanık olmayan bir özellik taşımalıdır. Materyal fazla ayrıntılı olursa, öğrencilerin belleklerinde anlamlı kodlamaları güçleşir.”

Eğitim teknolojisini nasıl tanımlarsınız?​

Bu bağlamda “eğitim teknolojisi” bilim dalının ortaya koyduğu bilgi ve ilkeler doğrultusunda çalışan bireylere Eğitim teknoloğu denir. Ortaya çıkarılan teknolojilerin tamamına birden eğitim teknolojileri denir. Eğitim Teknolojisi bilim dalını ifade etmek için öğretim teknolojisi ifadesi de kullanılabilmektedir.
Eğitimde teknoloji nerelerde kullanılır?
Eğitimde teknolojinin etkin kullanılması şüphesiz eğitim ve öğretim faaliyetlerini olumlu yönde etkileyecektir. Ülkemizde eğitim teknolojisi denilince aklımıza ilk gelen Akıllı Tahtalar ve Eğitim Bilişim Ağı (eba) gelmektedir. Akıllı tahtalar sayesinde derslerin görselliğinin artırılmasını sağlamaktadır.
Öğretim teknolojileri nedir ne işe yarar?
Öğretim teknolojisi, kurumsal, tasarlanmış, müfredatlandırılmış ortamlardaki “istendik öğrenme”nin geliştirilmesi için kullanılabilecek süreç ve araçların çözümlenmesini, tasarlanmasını, geliştirilmesini, uygulanmasını ve değerlendirilmesini inceleyen bilim dalıdır.

Geri