- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Öğretim tasarımları nelerdir?
Bir süreç olarak öğretim tasarımı, “belirli bir hedef kitlenin eğitim gereksinimlerinin saptanması ve bu gereksinimleri giderebilmek amacıyla işlevsel öğrenme sistemlerinin geliştirilmesidir.” Başka deyişle, öğretim tasarımının amacı, öğrenmeyi destekleyecek koşulları içeren etkili bir sistem ortaya koymaktır.Öğretim tasarımı dersi nedir?
Öğretim tasarımı bilim olarak açıklandığında; geliştirme, uygulama, değerlendirme ve durumların sürdürülebilirliğini sağlamak için büyük ya da küçük konu alanlarında ve tüm karmaşıklık düzeylerinde öğrenmeyi desteklemek ayrıntılı bir biçimde tasarım yapma bilimidir (Berger & Kam, 1996).Bir öğretim tasarımında yer alan öğeler nelerdir?
Bir Öğretim Tasarımında Yer Alan Öğeler Nelerdir?
Öğretim süreci ne demek?
Öğretim; içsel bir süreç ve ürün olan öğrenmeyi destekleyen ve sağlayan dışsal olayların planlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi sürecidir. Eğitimin gerçekleşebilmesi için öğretimin, belli hedeflere yönelik öğrenmeleri oluşturmak üzere planlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi gerekmektedir.Öğretim tasarımı sürecinin ilk aşaması nedir?
Öğretim sürecini oluşturuken genellikle: 1. Analiz:Hedef kitle, gereksinimler, içerik, çevre ve olanakların analiz edildiği basamaktır.Öğretim süreci hangi aşamalardan oluşur?
Öğretim sürecini oluşturuken genellikle:
Tasarımınızın ; Amacı, ölçüleri, boyutu, ağırlığı, rengi, biçimi, estetik özellikleri, kimin için tasarlandığı, nerede kullanılacağı, hangi işe yarayacağı gibi bilgileri yazınız . Genel özelliklerini belirlediğiniz, tasarım önerinizin taslak çizimini yapınız, taslağınızı anlatınız.