- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Öğretim programı ve müfredat nedir?
Öğretim programı okulda veya okul dışında bireye kazandırılması planlanan bir dersin öğretimiyle ilgili tüm etkinlikleri kapsayan yaşantılar düzeneğidir (Demirel, 2005). Müfredat ise daha dar bir anlama sahiptir ve bir bütünü oluşturan tekil parçalar anlamını içerir.Müfredat durumu ne demek?
Müfredat ya da öğretim programı, eğitimin bir programa bağlanmasıdır. Öğretim veya eğitim planı için kullanılır. Öğretim programı; hangi konuların öğretileceğini, bunun hangi sırayla verileceğini ve bir konunun üstünde ne kadar durulacağını açıklar.
1968 Programı Nedir?
E)1968 İlkokul Programı ve Sonrası Millî Eğitim Şûrasında saptanan “Türk Millî Eğitiminin Hedefleri” yanında ilköğretimin hedeflerine ve ilkokulun eğitim-öğretim ilkelerine ayrı ayrı yer vermesidir.Öğretim programı nedir ne işe yarar?
Öğretim programları öğrencilerin her bir sınıf seviyesinde ulaşmaları gereken bilgi ve beceri düzeyini belirten öğrenme hedeflerini de ortaya koyar. Böylece öğretmene eğitsel liderliğinde yol gösterirken, velilere de çocuklarından neler beklemeleri gerektiği konusunda rehberlik yapar.
İstendik davranışların gerçekleşmesi için davranışların ders düzeyinde planlanması ve uygulanması olan öğretim programı, belirlenenlerin nasıl uygulanacağının düzenlenmesiyle de ilgilidir. Eğitim programı neyin nasıl yapılacağını belirlerken, öğretim programı belirlenenlerin nasıl uygulanacağıyla ilgilenir.
Öğretim programı ne demek?
Müfredat her yıl değişir mi?
Yılmaz, “Önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren 1, 5 ve 9. sınıf öğrencilerimiz, yeni hazırlanmış müfredatla eğitime başlayacaklar. Dolayısıyla bu sene ve gelecek sene ve sonraki takip eden sene de değişen müfredattan dolayı TEOG, YGS veya LYS sınavlarında herhangi bir farklılık olmayacaktır” diye konuştu.Ders müfredatını kim hazırlar?
Okullarda uygulanacak olan öğretim programları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulurken öğrenim planları yani müfredatlar öğretmenler tarafından hazırlanır. Her öğretmen kendine bir müfredat hazırlar ve bu müfredat eşliğinde öğrencilerine ders verir.