- Konu Yazar
Öğretim materyallerinin özellikleri nelerdir?
MATERYALDE BULUNMASI GEREKEN ÖZELLIKLER- Öğretim materyali basit,sade ,anlaşılır olmalıdır.
- Dersin ve konunun amaçlarına uygun seçilmelidir.
- Dersin kousunu oluşturan bütün bilgilerle değil; önemli özet bilgilerle donatılmalıdır.
- Materyalde kullanılacak görsel özellikler(resim grafik,renk vs.)
Eğitimde kullanilan materyaller nelerdir?
Örneğin bilgisayar, sınıf içinde kullanılan tahta, tebeşir, silgi, televizyon birer araçken bilgisayar programı, ders kitabı, dergi ise gereçtir. Materyal, herhangi bir konuyu anlatmak için çok çeşitli ortamlarda farklı öğretim yöntemleri kullanılarak hazırlanmış nesnelerdir.Materyal Tasarımı neden önemlidir?
Materyal Tasarımı neden önemlidir?Eğitimde materyal kullanılmasının temel amacı; öğrencilerin farklı öğrenme stillerini dikkate alarak kalıcı öğrenmeyi sağlayacak ortam oluşturmak, öğrendiklerini kalıcı hale getirerek akademik başarılarını yükseltmektir (McLoughlin, 1999).
Öğretim materyal ne demek?
Öğretim materyal ne demek?Öğretim materyalleri, öğrenme süreci içerisinde öğretmen tarafından değişik ortamlarda öğrencilere sunulan araçlardır. Teknoloji ve materyallerle öğretim daha ekonomik hale getirilebilmektedir.
Materyal seçiminde nelere dikkat edilir?
Reader view- Basit, sade ve anlaşılır olmalı
- Dersin hedef amacına uygun olmalı
- Görsel özellikler materyalin önemli noktalarını vurgulamak amacıyla kullanılmalı
- Öğrencinin gelişim ve öğrenim özelliklerine uygun olmalı
- Öğrenciye alıştırma ve uygulama olanağı sağlamalı
Eğitim materyalleri nedir?
Öğretim materyalleri, öğrenme süreci içerisinde öğretmen tarafından değişik ortamlarda öğrencilere sunulan araçlardır.Materyal seçiminde nelere dikkat etmek gerekir?
Materyal seçiminde nelere dikkat etmek gerekir?Öğretim materyallerinin eğitimde sağladığı yararlar nelerdir?
Öğretim materyallerinin eğitimde sağladığı yararlar nelerdir?Öğretim Materyallerinin Eğitim-Öğretime Sağladığı Yararlar
- a) Öğrenmeyi kalıcı hale getirir.
- b) Öğrencilerin ilgisini çeker.
- c) Öğrenmeyi güçlendirir.
- d) Anlamın gelişmesi ve anlatım kolaylığı sağlar.
- e) Öğretimde zaman kazandırır.
- g) Düşüncenin devamlılığını sağlar.
- h)Öğretim süreçlerini güçlendirir ve etkin kılar.
Ders materyalinin kullanılış amacı, öğretmen tarafından tasarlanan ve uygulanan öğretim etkinliklerinin denetlenmesidir. Ders materyalinin bütün içeriği öğrenciye aktarılması amacıyla değil, içeriğin önemli ve ana temalarının öğrenciye sunulmasında kullanılması en etkin yaklaşımdır.
Yazılı, sözlü, görüntülü, kaydedilmiş her türlü belge, gereç anlamına gelmektedir. Diğer bir anlam olarakta “Bir işin meydana çıkması için lazım gelen şeyler.” anlamınada gelebilmektedir.