Öğretim görevlisi ne iş yapar?
Öğretim Üyesi Ne Demek? Öğretim üyesi; üniversitelerde kadrolu çalışan, doçent ya da profesör gibi unvanlara sahip olan akademik personeldir. Öğretim üyeleri, YÖK (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı) tarafından denetlenen üniversite, yüksekokul ya da enstitü gibi kurumlarda çalışabilir.Öğretim görevlisi ders verecek ne demek?
Öğretim görevlisi, fakültelerin bölüm başkanları tarafından tahsis edilen alanlarda lisans düzeyinde ders vermekle sorumlu olan meslek mensuplarıdır. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununda öğretim görevlisi “Ders vermek ve uygulama yaptırmakla yükümlü bir öğretim elemanı” şeklinde tanımlanmaktadır.
Doktora öğrencisi öğretim görevlisi olabilir mi?
Eğitim hayatına akademik olarak devam etmek isteyen kişiler doktora eğitimini yaparken öğretim görevlisi olmayı seçebiliyorlar. Eğitim hayatına akademik olarak devam etmek isteyen kişiler doktora eğitimini yaparken öğretim görevlisi olmayı seçebiliyorlar.
Öğretim görevlisi nerede çalışır?
Türkiye’deki üniversitelerde akademik personelin büyük bir çoğunluğunu araştırma görevlileri ve öğretim görevlileri oluşturmaktadır. Yine öğretim görevlilerinin büyük bir çoğunluğu yüksek okullarda, eğitim fakültelerinde ve güzel sanatlar alanlarında çalışmaktadırlar.Öğretim görevlisi kadrosu Kalıcı mi?
Devlet üniversitelerinde doçentlik ve profesörlük kadroları daimi statüdedir. Vakıf üniversitelerinde ise kadrolar daimi statüde olmayıp, sözleşme süresi ile sınırlıdır. * Öğretim Üyesi Yardımcısı olarak geçen Uzman, Okutman ve Araştırma Görevlileri kendi adlarına ders veremezler.
Öğretim görevlisi ders verir mi?
Öğretim görevlisi ise haftada asgari on iki saat ders vermekle yükümlüdür. Ancak yükseköğretim kurumlarının uygulamalı birimlerinde görev yapacak olan öğretim görevlileri için ders yükü aranmaz ve bunlara ders ücreti ödenmez. 12 saati aşan kısmı için 10 saate kadar ders saati ücret alır.
Öğretim görevlisi derse girebilir mi?
8 Nisan 2020 tarihinde Ak Parti tarafından TBMM’ye sunulan “Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” teklifinde yer alan düzenlemeye göre Üniversitelerde uzman, çevirici, eğitim öğretim planlamacısı iken 7100 sayılı kanunla öğretim görevlisi olanlar derslere girebilecek.Okutmanlar ne kadar maaş alıyor?
Kariyerinde Maaşlar