Ogretim gorevlisi kadrosu gecici mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Öğretim görevlisi kadrosu geçici mi?​

YÖK’ün yeni düzenlemesine göre, kendi üniversitesinin dışında lisansüstü programa katılan araştırma görevlileri, eğitim gördükleri yükseköğretim kurumları kadrolarına geçici olarak atanacak. Bilim insanlarına kadrosunun bulunduğu devlet üniversitesine yatay geçiş imkânı da verilecek.

Üniversite Yönetim Kurulu üyeleri kimlerden oluşur?​

Kurulu ve İşleyişi Üniversite yönetim kurulu; rektörün başkanlığında dekanlardan ve üniversiteye bağlı değişik öğretim birim ve alanlarını temsil edecek şekilde senato tarafından dört yıl için seçilecek üç profesörden oluşur. Rektör gerektiğinde yönetim kurulunu toplantıya çağırır.
Bölüm Başkanı Ataması nasıl yapılır?
Tek anabilim dalı bulunan bölümlerde bölüm başkanı; bölümün aylıklı profesörleri, bulunmadığı takdirde doçentleri, doçent de bulunmadığı takdirde yardımcı doçentleri arasından, fakültelerde; Bölüm Kurulunun görüşü alınarak dekanca, fakülteye bağlı yüksekokul ve konservatuvarlarda müdürün önerisi üzerinde dekanca.
2547 sayılı yasanın 44 maddesi nedir?
1) 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 44 üncü maddesinde, azami süreler sonunda mezun olamayan son sınıf öğrencilerine başarısız oldukları bütün dersler için 2 ek sınav hakkı verileceği belirtilmektedir.

Öğretim görevlisi kadrosu daimi mi?​

Devlet üniversitelerinde doçentlik ve profesörlük kadroları daimi statüdedir. Vakıf üniversitelerinde ise kadrolar daimi statüde olmayıp, sözleşme süresi ile sınırlıdır. * Öğretim Üyesi Yardımcısı olarak geçen Uzman, Okutman ve Araştırma Görevlileri kendi adlarına ders veremezler.

Öğretim görevlisi görev süresi kaç yıl?​

Öğretim üyesi kadrolarına öğretim görevlileri en çok iki yıl süre ile atanabilirler; bu süre sonunda işgal ettikleri kadroya başvuran öğretim üyesi bulunmadığı ve görevlerine devamda yarar görüldüğü takdirde aynı usulle yeniden atanabilirler. Atanma süresi sonunda görevleri kendiliğinden sona erer.
Üniversite yönetim kurulu kimlerden oluşur Beykent?
MADDE 14 – (1) Yönetim Kurulu, Üniversitenin idari organıdır. Rektörün başkanlığında dekanlardan, Üniversiteye bağlı değişik birim ve alanları temsil edecek şekilde Senatoca dört yıl için seçilecek üç profesörden oluşur. Rektör, gerektiğinde Yönetim Kurulunu toplantıya çağırır.
Üniversite senatosunda kimler yer alır?
Senato, rektörün başkanlığında, rektör yardımcıları, dekanlar ve her fakülteden fakülte kurullarınca üç yıl için seçilecek birer öğretim üyesi ile rektörlüğe bağlı enstitü ve yüksekokul müdürlerinden oluşur.

Bölüm başkanı nasıl değişir?​

Boşalan başkanlık görevine usulüne göre yeni başkan atanır. Bölüm başkanını belirlemek üzere, o bölümdeki öğretim üyelerinin yazılı görüşlerinin istenmesi. Müdürün, öğretim üyelerinin tercihini dikkate alarak, bölüm başkanı adayını belirlemesi. Atanacak adayın başka bir idari görevinin olması.

Öğretim Görevlisi bölüm başkanı olarak atanabilir mi?​

Danıştay Sekizinci Dairesi, bölüm başkanı atamalarında aylıklı öğretim üyesi şartının bulunduğu, geçici görevli olanların bölüm başkanı olarak atanmalarının mümkün olmadığına karar verdi!
2547 sayılı yasanın 44 maddesine göre fakültedeki azami öğrenim süresini aştınız ne demek?
2547 sayılı Yasanın 44. maddesine göre Fakültedeki azami öğrenim süresini aştınız. Kaydınızı yeniletmek koşuluyla süresiz olarak öğretime devam (sınavlara girme) hakkınız bulunmaktadır. Öğrencilik haklarıyla ilgili bilgi, Öğrenci Kılavuzunda yer almaktadır.
44 madde sınavı nedir?
6569 Sayılı Kanun ile 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun 44. Maddesinde yapılan değişiklik sonucunda azami süreler sonunda kayıt silme durumuna gelen son sınıf öğrencilerine başarısız oldukları dersler için iki ek sınav hakkı tanınmıştır.

Öğretim görevlisi kadrosu 657 ye tabi midir?​

Madde 9 – Derece yükseltilmesi ve kademe ilerlemesi, üniversite rektörünün onayı ile yapılır. Haklardan yararlanma : Madde 10 – Öğretim elamanları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 187- 213 üncü maddeleri ile düzenlenen sosyal hak ve yardımlardan faydalanırlar.

Öğretim Görevlisi kadrosu daimi mi?​

Öğretim görevlisi ne kadar maaş alıyor?
Öğretim Görevlileri maaşları: 7.900 ile 8.700 TL civarındadır. Öğretim görevlileri kıdemlerine göre ve meslekteki yıllarına göre farklı ücretler alırlar. Özel üniversitelerde eğitim veren öğretim görevlileri ile devlet üniversitelerinde eğitim veren öğretim görevlileri maaşları arasında pek fark yoktur.

Geri