AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogretim Gorevlisi kac saat ek ders?

Editör

Yeni Üye

Öğretim Görevlisi kaç saat ek ders?​

aranmaksızın; sadece normal örgün öğretimde görev alan öğretim üyelerine en çok 30 saate, öğretim görevlileri ve okutmanlara 32 saate, hem normal örgün öğretim hem de ikinci öğretimde görev alan öğretim üyelerine en fazla 40 saate, öğretim görevlileri ve okutmanlara 42 saate kadar ek ders ücreti ödenebilir.

Ek dersli personel ne demek?​

Ek dersli personel ne demek?
Bakanlığa bağlı kuruluşlarda ek ders karşılığı yani saatlik ücretle çalışan hemşire, fizyoterapist, öğretmen, sosyolog, psikolog vb. birçok alandan meslek elemanları haftalık 35 saat ve üzeri çalışıyor. Mevzuata göre aslında tam zamanlı personel sayılmaları gerekiyor ama hiçbir özlük hakkından yararlanamıyorlar.

Ek ders ödemesi nasıl yapılır?​

Ek ders ödemesi nasıl yapılır?
Ek ders hesaplama için kullanılan en basit yöntem toplam ders sayısından maaş karşılığı olan ders sayısını çıkarmaktır. Aynı zamanda sınıf öğretmenliği olması halinde ekstra 2 saat ek ders eklenmelidir. Ayrıca verilen ders sayısı 10 un her katında 1 saat ek ders eklenir.

Temmuz 2021 ek ders ücreti ne kadar?​

2021 yılı destekleme ve yetiştirme kursu (DYK) ek ders ücreti temmuzda memurlara yapılan zamla beraber belli oldu. Buna göre, DYK öğretmen ek ders ücreti, 42,41 Türk lirası oldu.

Ek derse kadro gelir mi?​

Ek derse kadro gelir mi?
Ek ders adı altında verilecek olan dersler ile beraber kadrolara yerleştirmeler başlayacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen habere göre kadrolara yerleştirilecek olan kişilerin öncelikle ‘Ek Ders’ adı altında görecekleri derslerin tamamından geçmek zorunda bırakılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Öğretmen ne iş yapar?​

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Öğretmen ne iş yapar?
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında (ASPB) görev yapan meslek gruplarından birisi de öğretmenlerdir. Öğretmenler, ASPB’de daha çok çocuklarla ilgili hizmetlerde görev yapmaktadır. ASPB’de öğretmenlerin görevleri daha çok sosyal hizmetler ve sosyal çalışma boyutunda yer almaktadır.

Sınıf öğretmeni kaç saat ek ders alır?​

maddesine göre; sınıf öğretmenlerine, okul öncesi öğretmenlerine ve atölye şefliği görevi verilen öğretmenlere haftalık ilave 2 saat ek ders ücreti ödenmesini sağladık maddesi uyarınca okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine haftada 17 saat ek ders ücreti ödenecek.

Ek Ders Nasıl Hesaplanır 2021?​

Ek Ders Nasıl Hesaplanır 2021?
Ek Ders Ücreti Nasıl Hesaplanır? Ek ders ücreti, ait olduğu ay için geçerli olan maaş katsayısı, gündüz dersleri için 140, gece ve haftasonu dersleri için 150 göstergesi ile çarpılarak hesaplanır.

Merhaba!

Öğretim Görevlisi olarak çalışan akademisyenlere ek ders uygulaması, belirli limitler dahilinde yapılmaktadır. Normal örgün öğretimde görev alan öğretim üyelerine en fazla 30 saat ek ders ödenebilmektedir. Öğretim görevlileri ve okutmanlara ise bu limit 32 saattir. Hem normal örgün öğretim hem de ikinci öğretimde görev alan öğretim üyelerine en fazla 40 saat, öğretim görevlileri ve okutmanlara 42 saat ek ders ücreti ödenebilmektedir.

Ek dersli personel kavramı, Bakanlığa bağlı kuruluşlarda saatlik ücretle ek ders karşılığında çalışan meslek gruplarını ifade etmektedir. Hemşire, fizyoterapist, öğretmen, sosyolog, psikolog gibi alanlardan meslek elemanları, haftalık 35 saat ve üzeri çalışmakta olup, özlük haklarından tam anlamıyla yararlanamamaktadır.

Ek ders ödemesi, genellikle öğretim elemanlarının toplam ders sayısından maaş karşılığı olan ders sayısının çıkarılması yoluyla hesaplanmaktadır. Ayrıca sınıf öğretmenliği durumunda 2 saatlik ek ders eklenmekte ve her 10 ders için 1 saat ek ders hakkı verilmektedir.

2021 yılında destekleme ve yetiştirme kursu (DYK) için belirlenen ek ders ücreti temmuz ayında memurlara zam yapılarak 42,41 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

Ek ders adı altında verilen dersler ile kadrolara yerleştirilme süreci geçekleşmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ek ders kapsamında verilen derslerden geçen kişiler kadroya alınabilecektir.

Sınıf öğretmenlerine, okul öncesi öğretmenlerine ve atölye şeflerine haftalık 2 saat ilave ek ders ücreti ödenmesi sağlanmaktadır. Özellikle okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine 17 saat ek ders ücreti ödenecektir.

Ek Ders Ücretinin 2021 yılında hesaplanması için, ilgili ay için geçerli olan maaş katsayısı ile gündüz dersleri için 140, gece ve haftasonu dersleri için 150 göstergesi çarpılarak hesaplama yapılmaktadır.

Geri