AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ogretim Gorevlisi bolum baskan yardimcisi olabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğretim Görevlisi bölüm başkan yardımcısı olabilir mi?​

Bölüm başkanı bölümdeki öğretim üyelerinden iki kişiyi üç yıl için başkan yardımcısı olarak atayabilir. Bölüm başkanı gerekli gördüğünde yardımcılarını değiştirebilir. Bölüm başkanının görevi sona erdiğinde yardımcılarının görevleri de sona erer.

Akademik kurula kimler katılır?​

a) Akademik Genel Kurul, ilgili fakülte, yüksekokul, konservatuvar ve meslek yüksekokulunda o dönemde her ne suretle olursa olsun fiilen eğitim-öğretimle görevlendirilmiş bulunan öğretim üyeleri ve okutmanlardan oluşur. Kurulun başkanı, ilgili yükseköğretim kurumunun yöneticisidir.
Öğretim Görevlisi yüksekokul müdürü olabilir mi?​
Eğer aynı okulda öğretim üyesi bulunuyor ise mutlaka en yüksek akademik unvana sahip kişi idari amir olarak müdür atanabilir. Yasanın ruhunda da bu vardır. Aynı yasanın 21. maddesinde Yüksekokullarda da bulunan bölüm başkanlığında en yüksek akademik unvana sahip olanın bölüm başkanı olacağı ifade edilmiştir.

Öğretim üyesi en fazla kaç saat derse girer?​

Öğretim üyesi en fazla kaç saat derse girer?
Madde 1- Maaş karşılığı haftalık ders yükü, öğretim üyeleri için 10 saat, öğretim görevlileri ve okutmanlar için 12 saattir.

Fakülte kurulunda öğretim üyeleri yer alır mı?​

Fakülte kurulunda öğretim üyeleri yer alır mı?
Fakülte Kurulu, Dekanın başkanlığında, Fakülteye bağlı bölümlerin başkanları ile varsa Fakülteye bağlı enstitü ve yüksekokul müdürlerinden ve üç yıl için Fakültedeki profesörlerin kendi aralarından seçecekleri üç, doçentlerin kendi aralarından seçecekleri iki, yardımcı doçentlerin kendi aralarından seçecekleri bir …

Bölüm başkanı nasıl değişir?​

Boşalan başkanlık görevine usulüne göre yeni başkan atanır. Bölüm başkanını belirlemek üzere, o bölümdeki öğretim üyelerinin yazılı görüşlerinin istenmesi. Müdürün, öğretim üyelerinin tercihini dikkate alarak, bölüm başkanı adayını belirlemesi. Atanacak adayın başka bir idari görevinin olması.

Bölüm başkanı Atamasi nasıl yapılır?​

2547 sayılı Kanunu’ nun 21. maddesi ve üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği’ nin 14. maddesine göre bölüm başkanı, o bölümün profesörleri, profesör yoksa doçentleri, doçent yoksa yardımcı doçentleri arasından o bölümü oluşturan anabilim dalı başkanlarının 15 gün içinde verecekleri yazılı görüşlerini dikkate …
Dekan seçimini kim yapar?​
Diğer taraftan 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 16. maddesi de, “Fakültenin ve birimlerinin temsilcisi olan dekan, rektörün önereceği, üniversite içinden veya dışından üç profesör arasından Yükseköğretim Kurulunca üç yıl süre ile seçilir ve normal usul ile atanır.

Öğretim görevlisi lisansüstü ders verebilir mi?​

Öğretim görevlisi lisansüstü ders verebilir mi?
İlgili Kanun hükmünde ders görevi talep eden doktorası bitmiş araştırma görevlilerine “lisansüstü programlarda” ders verilemeyeceğine dair herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.

Öğretim üyeleri kaç saat çalışır?​

Öğretim üyeleri kaç saat çalışır?
Yükseköğretim Kanunu’na (Madde 22) göre öğretim üyeleri; öğretim, araştırma, yayın ve yönetim tarafından verilecek diğer görevleri yerine getirmekle yükümlüdürler. Öğretim üyelerinin maaş karşılığı olarak okutmakla yükümlü oldukları haftalık ders yükü 10 saat, öğretim görevlilerinin ise 12 saattir.

Öğretim Görevlisi bölüm başkan yardımcısı olabilir mi?

Evet, öğretim görevlisi bölüm başkan yardımcısı olabilir. Bölüm başkanı, bölümdeki öğretim üyelerinden iki kişiyi üç yıl için başkan yardımcısı olarak atayabilir. Bölüm başkanının görevi sona erdiğinde yardımcılarının görevleri de sona erer. Bölüm başkanı gerekli gördüğünde yardımcılarını değiştirebilir.

Fakülte kurulunda öğretim üyeleri yer alır mı?

Evet, fakülte kurulunda öğretim üyeleri yer alır. Fakülte Kurulu, dekanın başkanlığında, fakülteye bağlı bölümlerin başkanları ile varsa fakülteye bağlı enstitü ve yüksekokul müdürlerinden ve üç yıl için fakültedeki profesörlerin kendi aralarından seçecekleri üç, doçentlerin kendi aralarından seçecekleri iki, yardımcı doçentlerin kendi aralarından seçecekleri bir üye ile toplandığında öğretim üyeleri fakülte kurulunda yer alır.

Öğretim üyesi en fazla kaç saat derse girer?

Öğretim üyeleri için maaş karşılığı haftalık ders yükü 10 saattir, öğretim görevlileri ve okutmanlar için ise 12 saattir. Bu kapsamda, öğretim üyeleri en fazla 10 saat, öğretim görevlileri ve okutmanlar ise en fazla 12 saat derse girebilirler.

Öğretim görevlisi lisansüstü ders verebilir mi?

Evet, öğretim görevlisi lisansüstü ders verebilir. İlgili Kanun hükmünde ders görevi talep eden doktorası bitmiş araştırma görevlilerine "lisansüstü programlarda" ders verilemeyeceğine dair herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Dolayısıyla öğretim görevlileri lisansüstü derslerde de görev alabilirler.

Öğretim üyeleri kaç saat çalışır?

Öğretim üyeleri; öğretim, araştırma, yayın ve yönetim gibi verilecek diğer görevleri yerine getirmekle yükümlüdürler. Öğretim üyelerinin maaş karşılığı olarak okutmakla yükümlü oldukları haftalık ders yükü 10 saattir. Öğretim görevlilerinin ise haftalık ders yükü 12 saattir. Bu çerçevede, öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri belirlenen saatler dahilinde ders vermekte ve diğer akademik faaliyetleri yürütmektedirler.

Geri