Öğretim görevlisi 5 derece ne demek?
Doktor öğretim üyeleri, Doçent kadrosuna atandıkları tarihi izleyen aybaşından itibaren üçüncü derecenin, ilk kademe aylığını alırlar. Doktor öğretim üyesi kadrosuna atandıkları tarihi izleyen aybaşından itibaren beşinci derecenin, ilk kademe aylığını alırlar.Öğretim görevlisi işten atılır mi?
YÖK’ün geçen yıl kaldırdığı Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında 33/a ile kadroları yapılan tüm araştırma görevlileri, son KHK’yla 50/d’ye geçirilerek güvenceleri ellerinden alındı. Buna göre, üniversite yönetimi 50/d maddesinden kadroya geçirilen öğretim görevlisini istediği zaman işten atabilir.Önlisans öğretim görevlisi nasıl olunur?
Önlisans öğretim görevlisi nasıl olunur?Öğretim görevlisi olmak için lisans mezuniyetinden sonra Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) ve Akademik Personel girme şartı bulunur. ALES sınavında başarılı olduktan sonra görev alınmak istediğiniz üniversite tarafından düzenlenen sözlü mülakata girmeniz gerekir.
Öğretim Görevlisi kadro derecesi ne demek?
lise mezunu memurlarda 13’ten başlar. eğer giriş yapan önlisans mezunuysa 11 dereceden lisans mezunu ise 9’dan giriş yaparlar. akademisyenler ise 7. dereceden başlarlar. ön lisans ve üstündekiler 1/4’üne çıkabilirken orta okul mezunları 4’ün üstüne çıkamazlar.2 yıllık üniversite mezunu öğretim görevlisi olabilir mi?
Konunun detaylarına geçmeden önce ön lisans (iki yıllık) mezunlarının öğretim görevlisi olma şansı bulunmuyor. Çünkü akademik kariyere başlamak için en az lisans (dört yıllık) mezunu olmak gerekiyor.MYO da öğretim görevlisi olmak için ALES şart mı?
MYO da öğretim görevlisi olmak için ALES şart mı?Yaş sınırı yoktur. Lisans öğreniminden mezun olunan alanda ALES’ten en az 70 puan. En az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübeli olmak. Yaş sınırı yoktur.