Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ogreticinin sahip olmasi gereken ozellikleri nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Öğreticinin sahip olması gereken özellikleri nelerdir?​

Araştırmada öğretmen adayları tarafından nitelikli bir öğretmende bulunması gereken kişisel özellikler içinde anlayışlı olması, mesleki özellikler içinde öğretmenin bütün öğrencilerine eşit davranması, mesleki gelişime ilişkin özellikler içinde öğretmenin kendini sürekli geliştirebilmesi, mesleki yeterlikler içinde …

Ilk öğretmen olan kişi kimdir?​

Ilk öğretmen olan kişi kimdir?
Medine’de Es’ad bin Zürare’nin evinde kalan Mus’ab bin Umeyr (r.a) birer ikişer gelen Medinelilere İslam’ın esaslarını öğretti. Medine’ye ilk hicret eden sahabi Mus’ab bin Umeyr’dir. Kendisine verilen bu görev dolayısıyla Mus’ab, İslam’da ilk öğretmen olarak kabul edilir.

Öğretmenlik mesleğinin özellikleri nelerdir?​

Öğretmenlik mesleğinin özellikleri nelerdir?
Öğretmen, toplumun eğitim hedefleri doğrultusunda bireylere eğitim ve öğretim sunmakla görevli kişiye verilen mesleki ünvandır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde, ‘Mesleği bilgi öğretmek olan kimse’ olarak tanımlanan öğretmenlik, alan eğitimi ve pedagojik formasyon gibi süreçlerin ardından edinilebilen bir meslektir.

Iyi bir öğretmende bulunması gereken özellikler nelerdir?​

İdeal Öğretmenlerin 10 Ortak Özelliği
- İlgi çekici kişilik ve öğretim tarzı
- 2.Dersin amacını net bir şekilde belirleyebilme.
- 3.Etkili disiplin becerilerine sahip olma.
- 4.Sınıf yönetimi becerilerine sahip olma.
- 5.Ebeveynlerle iyi bir iletişim.
- 6.Yüksek beklentiler.
- 7.Müfredat ve standartlarla ilgili bilgi sahibi olma.

Türkiyede ilk öğretmen kimdir?​

Türkiyede ilk öğretmen kimdir?
Cumhuriyetimizin ilk öğretmenlerini saygıyla anarken, açtıkları çığır için hepsine şükran borçluyuz. Cumhuriyetimizin ilk öğretmenlerinden Perihan Bakanoğlu’nun öğretmenlik sevgisi Konya Muallim Mektebi’ne kaydolmasıyla başlamış.

Ilk kadın öğretmen kimdir kısaca?​

Ilk kadın öğretmen kimdir kısaca?
Cumhuriyetin ilk kadın öğretmenlerinden Fatma Refet Angın tedavi gördüğü İstanbul Bahçelievler Özel Hizmet Hastanesi’nde 30 Ocak 2010 Çarşamba günü 95 yaşındayken hayata gözlerini yummuştur. Ortaköy mezarlığında toprağa verilmiştir.
Öğretmenlik mesleğinin diğer mesleklerden farkı nedir?​
Sadece bilgi aktarmak değildir öğretmenlik. Bir hayat tarzıdır, bir idealdir, bir var oluş halidir. Yeni yetişen bir nesile şekil vermektir. Bireysel çabalardan, fedakarlıklardan, yaratıcılıktan beslenir, toplumdan, politikalardan, günlük yaşamdan etkilenir.

Öğretmenlik meslek tanımı hangi kanunda verilmiştir?​

Öğretmenlik meslek tanımı hangi kanunda verilmiştir?
MADDE 10 – 14/6/1973 tarihli ve 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanununun 43 üncü ve 45 inci maddeleri yürürlükten kaldırılmıştır. GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte uzman öğretmen veya başöğretmen unvanına sahip olanlar, bu Kanunun sağladığı haklardan yararlanır.

Iyi bir öğrencinin özellikleri nelerdir?​

Iyi bir öğrencinin özellikleri nelerdir?
Ve Cinan, S. (1991)’de yaptığı çalışmada lise öğretmenlerine göre ideal bir öğrencide bulunması gereken özellikler; araştırıcı, öğrenen, çalışkan, dürüst, saygılı, terbiyeli, gayretli, azimli, insanları seven, sorumluluk sahibi, irdeleyici tutuma sahip olmalarıdır.

Öğreticinin sahip olması gereken özellikler arasında anlayışlı olması, öğrencilere eşit davranması, sürekli kendini geliştirebilme yeteneği, ilgi çekici ve net bir öğretim tarzına sahip olması gibi kişisel ve mesleki özellikler önemlidir. Öğretmenlik mesleğinin özellikleri, toplumun eğitim hedeflerine uygun olarak bireylere eğitim ve öğretim sunmayı gerektirir. İdeal bir öğretmende bulunması gereken özellikler arasında ilgi çekici kişilik, dersin amacını belirleme yeteneği, etkili disiplin ve sınıf yönetimi becerileri, iyi iletişim yeteneği, yüksek beklentiler ve müfredat bilgisine sahip olma gibi unsurlar bulunmaktadır.

Türkiye'de ilk öğretmenler ve ilk kadın öğretmenler hakkında bilgi veren kısımlarda, Cumhuriyet döneminde önemli isimlere değinilmektedir. Türkiye'de ilk öğretmen olarak anılan Perihan Bakanoğlu ve ilk kadın öğretmen Fatma Refet Angın, Türk eğitim tarihinde anılmaya değer isimler arasındadır.

Öğretmenlik mesleğinin diğer mesleklerden farkı, sadece bilgi aktarmak değil, aynı zamanda bir hayat tarzı, bir ideal ve bir var oluş haline gelmesidir. Bu meslek, yeni nesilleri şekillendirme sorumluluğunu da içerir ve bireysel çabalardan, fedakarlıklardan, yaratıcılıktan beslenir.

Son olarak, iyi bir öğrencide bulunması gereken özellikler arasında araştırıcı olmak, öğrenmeye istekli olmak, çalışkan, dürüst, saygılı, terbiyeli, gayretli, azimli, insanları seven, sorumluluk sahibi ve irdeleyici bir tutuma sahip olmak gibi özellikler ön plana çıkmaktadır. Bu özellikler öğrencilerin akademik başarıları kadar kişisel gelişimleri açısından da önemlidir.

Geri