- Konu Yazar
Öğrenmeyi etkileyen iç ve dış faktörler nelerdir?
“Öğrenmeyi” etkileyen etkenler çok çeşitli ve karmaşıktır. Bunların her birini,diğerlerinden ayırarak incelemek pek zordur.Öğrenmeyi etkileyen iç faktörler nelerdir?
ÖĞRENENLE (BİREYSEL) İLGİLİ FAKTÖRLERÖğrenme birden çok faktörden etkilenebilmektedir. Olgunlaşma, hazır bulunuşluk, bellek, dikkat, duygular, motivasyon ve çevre bunlardan bazılarıdır.
Eğitim Psikolojisi kaça ayrılır?
Eğitim psikolojisinin alt dalları dört tanedir. Bunlar; gelişim psikolojisi, öğrenme psikolojisi, ölçme ve değerlendirme, rehberlik.
Öğrenmeyi etkileyen faktörlerden öğrenme malzemeleri nelerdir?
ÖĞRENME MALZEMESİYLE İLGİLİ FAKTÖRLER
Öğrenme neye bağlıdır?
Öğrenmenin birçok tanımı olmakla birlikte en geniş anlamda öğrenme; deneyimler, eğitim ve öğretim sonucu davranışta meydana gelen kalıcı değişiklik olarak tanımlanabilir. Öğrenmede önemli olan faktörler; algılama, anlama ve kavramadır.Eğitim psikolojisinin yöntemleri nelerdir?
Eğitim Psikolojisinde Kullanılan YöntemlerEğitim süreci içinde insanların nasıl gelişimsel süreçler geçirdiğini ve nasıl öğrendiğini, eğitsel müdahalelerin etkinliğini, öğretimin psikolojisini ve sosyal psikolojiyi araştıran ve konu edinen psikoloji içindeki bir alandır.