Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ogrenmeyi etkileyen faktorler nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğrenmeyi etkileyen faktörler nelerdir?​

ÖĞRENENLE (BİREYSEL) İLGİLİ FAKTÖRLER
Öğrenmeyi etkileyen faktörler kaça ayrılır?
Öğrenmeyi etkileyen faktörler , öğrenenle, yöntemle ve öğrenme malzemesi ile ilgili faktörler olmak üzere 3 alt başlık halinde işlenecektir. Öğrenmeyi etkileyen faktörler davranışlarda ortaya çıkan değişiklikleri yani öğrenme sürecini doğrudan ya da dolaylı olarak etkilemektedir.
Sınıf yönetimini etkileyen faktörler nelerdir?
Sınıf yönetimini etkileyen okul yönetim ve eğitim durumları ile öğretmen eğitimini kapsayan etkenlerdir.

Öğrenmeyi etkileyen öğrenci ve öğretmen kaynaklı faktörler nelerdir?​

Öğrenmeyi Etkileyen Faktörler
Öğrenmeyi etkileyen çevresel faktörler nelerdir?
Öğrenme birden çok faktörden etkilenebilmektedir. Olgunlaşma, hazır bulunuşluk, bellek, dikkat, duygular, motivasyon ve çevre bunlardan bazılarıdır.
Unutmaya neden olan faktörler nelerdir?
Unutmaya Neden Olan Faktörler Nelerdir?

Öğrenmeyi etkileyen faktörlerden öğrenme malzemeleri nelerdir?​

ÖĞRENME MALZEMESİYLE İLGİLİ FAKTÖRLER
Öğrenmeyi etkileyen dış faktörler nelerdir?
“Öğrenmeyi” etkileyen etkenler çok çeşitli ve karmaşıktır. Bunların her birini,diğerlerinden ayırarak incelemek pek zordur.
Sınıf içi etkenler nelerdir?
2- Sınıf Ortamı: Öğrenci davranışlarına etki eden sınıf içi etmenler; sınıfın fiziksel yapısı ve sosyo-psikolojik ortam, eğitim programı ve öğretim yöntemleri, öğrenci özellikleri, öğretmen davranışları ve özellikleri olarak sıralanabilir.

Sınıf yönetimi stratejileri nelerdir?​

SINIF YÖNETİMİ TEKNİKLERİ
Hangisi öğrenmeyi etkileyen faktörlerden öğrenme yöntemi ile ilgili?
Öğrenmeyi etkileyen iç ve dış faktörler nelerdir?

Öğrenmeyi öğrenme hangi koşullarda gerçekleşir?​

Bunlar, çevresel koşullar, duyuşsal özellikler, sosyal tercihler ve fiziksel özelliklerdir. Çevresel koşullar, öğrenmenin gerçekleşmesi için seçilen ortamın ses, ısı ve ışık du- rumları ve düzeni ile ilgili koşullardır.
Unutmanın nedenleri nelerdir felsefe?
– Geriye ket vurma: Sonradan öğrenilmiş olan bilgilerin önceden öğrenilmiş olan bilgileri unutturması. Örneğin, sonraki döviz fiyatlarının öncekileri unutturması. d. Organik nedenler: Ani şok, yaşlılık, ateşli hastalık gibi durumlar organizmada unutmaya neden olabilmektedir.
Hatırlamayı zorlaştıran ve unutmaya neden olan faktörler nelerdir?
“İnsanlar; bilgilerin kullanılmaması, bilgiyi yanlış yerleştirme, ket vurma, (ileriye ket vurma, geriye ket vurma) bastırma, karışma, bilgiyi değiştirme, organik nedenler etkisiyle hafızasında depoladığı bilgileri geri getirmede zorlanırlar veya bilgiyi geri getirmeyi başaramazlar.

Geri