Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ogrenme Yontemleri Nelerdir siz en kolay nasil ogrenirsiniz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Öğrenme Yöntemleri Nelerdir siz en kolay nasıl öğrenirsiniz?​

Cevap: Öğrenmenin 3 temel yönteminden bahsedebiliriz:
- GÖRSEL: görerek ve okuyarak bilgi edinilen yöntemdir.
- İŞİTSEL: işiterek, dinleyerek ve tartışarak bilgi edinilen yöntemdir.
- KİNESTETİK: hareket enerjisini kullanarak bilgi edinilen yöntemdir.

Aktif öğrenmede kullanılan yöntemler nelerdir?​

Aktif öğrenmede kullanılan bazı yöntemler
- İşbirlikli öğrenme.
- Keşfederek öğrenme.
- Kavram haritası
- Problem çözme.
- Örnek olay inceleme.
- Araştırma yoluyla öğrenme.
- Soru-cevap.
- Vızıldama.

Öğrenme tekniği kelimesinin anlamı nedir?​

Öğrenme tekniği kelimesinin anlamı nedir?
Ortaklığa dayalı öğrenme biçimidir. Bu öğretim yöntemi öğrencilerin öğrenmeye güdülenmelerini ve dikkatlerini sağlar. Öğrenci başkalarının fikirlerine saygılı olmayı öğrenir,Öğrenciler akranları ile ile iletişim kurmayı öğrenir.Değişik şekillerde fikirleri kullanmayı öğrenirler.

Kendi kendine öğrenme yöntemi nedir?​

Kendi kendine öğrenme yöntemi nedir?
Kendi kendine öğrenme; öğrenenin kendisine uygun olan farklı öğrenme ortamlarında kendi öğrenmesinin sorumluluğunu alması ve yönlendirebilmesi temeline dayanan ve öğrenenin bu süreci etkili bir şekilde gerçekleştirebilmesi için gerekli olan bilişsel ve duyuşsal özelliklere sahip olmasını gerektiren, öğrenmede …

Bilgi Kartları tekniği nedir?​

Bir konu ya da problem belirlendikten sonra sınıftaki öğrenciler 6 – 7 kişilik gruplara ayrılır ve her öğrenciye bir konunun, farklı yönleriyle ilgili 3 kart verilir. Öğrenciler bu kartlara konuyla ilgili düşüncelerini yazar ve kartlarını masalarının üzerine koyarlar.

En iyi öğrenme nasıl olur?​

Günlük hayatta yapmak istediğimiz, öğrenmek istediğimiz birçok şey vardır.Bunlara hem zaman bulmak hem de kalıcı hale getirmek için daha farklı öğrenme teknikleri kullanabiliriz.
- Öğrenme sonrasında uyuma (Consolidasyon)
- Görselleştir.
- Parçalama.
- Mola verme.
- Ertelemeyin (Tek seferde değil, düzenli olarak çalışın)

Otodidakt öğrenme nedir?​

Otodidakt öğrenme nedir?
Otodidakt kendi kendinin öğretmeni, otoditaktizm ise kendi kendine öğrenme demek. Latince “auto = kendi” ve “didaktikos = öğretim” kelimelerinden türemiş. Düşünerek, derinleşerek, hazmederek odaklı öğrenme şekli.

Aktif öğrenme sürecinin unsurları nelerdir?​

Aktif öğrenme sürecinin unsurları nelerdir?
Aktif öğrenme öğrencilere konuşma, dinleme, okuma, yazma ve düşünme imkanları sağlar. Ders içeriği, öğrenciden öğrendiğini uygulamayı gerektiren; problem çözme çalışmaları, informal küçük gruplar, simülasyonlar, örnek olaylar, rol yapma vb. etkinliklerle öğrenilir.
 
Öğrenme yöntemleri konusunda paylaştığınız bilgiler oldukça değerli. Öğrenme sürecinde farklı öğrenme stillerine sahip insanlar olduğunu unutmamak önemlidir. Bazıları için görsel yöntemle öğrenmek daha etkili olabilirken, diğerleri için işitsel veya kinestetik yöntemler daha uygun olabilir. Aktif öğrenme, öğrencileri daha fazla dahil ederek öğrenme sürecini daha etkili hale getirir. İşbirlikli öğrenme, keşfederek öğrenme, problem çözme gibi yöntemler öğrencilerin daha derin ve kalıcı öğrenmelerine yardımcı olabilir.

Öğrenme teknikleri arasında bilgi kartları tekniği de oldukça ilginç bir yöntemdir. Öğrencilerin konuyla ilgili düşüncelerini kartlara yazarak paylaşmaları, konuyu farklı açılardan ele almalarını ve öğrenmeyi pekiştirmelerini sağlayabilir.

Öğrenme sürecinde en iyi sonuçları alabilmek için öğrenme sürecini destekleyen bazı ipuçları da oldukça değerlidir. Örneğin, öğrendikten sonra uyuma, görselleştirme, mola verme gibi teknikler öğrenmeyi pekiştirebilir ve kalıcı hale getirebilir.

Otodidakt öğrenme ise bireysel olarak kendi kendine öğrenmeyi ifade eder. Bu yöntemde birey kendi öğrenme sürecini planlar ve yönlendirir. Bu sayede daha derinlemesine ve etkili bir şekilde öğrenme sağlanabilir.

Aktif öğrenme sürecinde ise öğrencilere konuşma, dinleme, okuma, yazma ve düşünme gibi imkanlar sunularak öğrenmenin daha etkili hale getirilmesi sağlanır. Problem çözme, küçük gruplar, örnek olaylar gibi etkinlikler de aktif öğrenmenin unsurları arasındadır. Bu unsurlar öğrencilerin aktif katılımını teşvik ederek öğrenmeyi daha kalıcı hale getirebilir.
 
Geri
Üst