Ogrencinin derste telefon kullanmasi ne gibi olumsuz sonuclar dogurur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Öğrencinin derste telefon kullanması ne gibi olumsuz sonuçlar doğurur?​

Bunun sonucunda ise öğrencinin dersten aldığı verim artıyor ve daha yüksek notlar alınıyor. Öğrenciler telefonları muhatap alarak çevresindeki kişilerle iletişime geçemiyor. Bu ise öğrencinin sosyal çevresinden uzaklaşmasına yol açtığı gibi okul ortamında da yalnız kalmasına sebep oluyor.
Öğrenciler neden derste telefon kullanmamalı?
Cep telefonları ayrıca okulda zorbalıkla ilgili sorunların artmasına neden olabilir. Sanal zorbalık, diğer zorbalık biçimlerinden daha zor olabilir ve bu da öğretmenlerin olayları tespit etmelerini ve durdurmalarını zorlaştırır. Cep telefonları sınıfta yardımcı bir öğrenme aracı olabilir.

Telefonun olumlu etkileri nelerdir?​

Telefonun Yararları: *Sevdiğimiz ve özlediğimiz kişilerle hasret giderebilir, onların sesini duyarak az da olsa özlemimizi dindirebiliriz. *Günlük hayatımızda telefon sayesinde bankacılık işlemlerimizi halledebiliriz. *Telefon ile internete bağlanarak pek çok işinizi sorunsuzca yerine getirebilirsiniz.
Devlet okullarında telefon yasak mı?
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti. Yeni yönetmelik, resmi gazetede yayımlandı. Yönetmeliğe göre, liselerde öğrenciler, eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelemeyecek.

Telefonun yararları nelerdir?​

Sesli ve yazılı görüşmenin yanı sıra görüntülü görüşme, görüntülü mesaj, müzikçalar, video oyunları, internet, veri transferi ve hatta ofis uygulamaları gibi tüm diğer bilgisayar işlevlerini kullanıcısına ulaştırabilir. Cep telefonları internet ve telefon bankacılığı hizmetlerindede kullanılabilir.
Telefon insanların hayatını nasıl etkilemiştir?
Günde 14 saat akıllı telefon kullanan insanların obeziteye yakalanma olasılığı 4 kat daha fazla. Telefon kullanımını 1.5 saat ile sınırlayanlar ise çok daha fit, kalp ve akciğer sağlıkları daha iyi. % 28’imiz kalkar kalkmaz telefona bakıyor. Uyandıktan yarım saat sonraki süreçte her 10 kişiden 9’u telefonuna bakıyor.

Geri