AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogrencilik statusu ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğrencilik statüsü ne demek?​

1-Özel öğrencilik statüsü Yurt dışında ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrenimleri süresince her türlü masrafları kendi imkanları, öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından karşılanan öğrenciler özel öğrenci olarak tanımlanmaktadır.

Ders kayıt nedir üniversite?​

Ders kayıtları, dönem içinde alınacak derslerin seçilmesi işlemidir. Üniversitemizde İngilizce Hazırlık Programı ve lisans programlarının birinci sınıf 1. yarıyılında alınacak dersler bellidir ve ders kayıtları Öğrenci Hizmetleri tarafından yapılır.
Öğrencilik statüsü beklemeli ne demek?
Kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler beklemeli öğrenci olarak adlandırılır; bekleme süresi azami eğitim-öğretim süresine dahil edilir. Öğrenci, beklemeli statüde kaldığı sürece öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Özel öğrenci statüsü kaç yıl?
Özel öğrencilik ilgili programda doğrudan derece elde etmeye yönelik bir eğitim olmayıp süresi iki yarıyılı geçemez. Özel öğrenci statüsünde ders alanlar öğrencilik haklarından yararlanamaz. Özel öğrenci kabul koşulları ve bu konudaki diğer hükümler senato tarafından kabul edilen yönetmelikle belirlenir.

Üniversite birinci sınıf öğrencileri ders kaydı yapıyor mu?​

Ø 1.sınıf öğrencilerinin güz dönemi ders kayıtları otomatik olarak öğrenci işleri tarafından yapılmaktadır. Öğrencilerin herhangi bir ders kaydı yapmasına gerek yoktur.

Pasif öğrenci öğrenci kartı alabilir mi?​

Çomaklı, Habertürk’te katıldığı canlı yayında “Bizde pasif öğrenci denilen kaydını yenilemeyen öğrencidir. Kaydını yapmayan öğrenciye kimlik kartı verilmediği için bu kişiler öğrenci indiriminden yararlanamıyor” dedi.
Beklemeli öğrenci ne demek?
Lisans beklemeli öğrenci ne demek?
Bu bir yılın sonunda başarılı olan öğrenciler takip eden akademik yılın başında Üniversite’deki programlarında derse başlarlar; başarılı olamayanlar ise beklemeli öğrenci konumuna geçer ve derslere devam edemezler.
(2) (SK-27/05/2021-576/10) Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarında eğitim alan Türk vatandaşı öğrenciler, özel öğrencilik imkânından en fazla iki dönem yararlanabilir.

Geri