AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogrencilerin davranislarinin degistirilmesinin en etkili yolu nedir?

Editör

Yeni Üye

Öğrencilerin davranışlarının değiştirilmesinin en etkili yolu nedir?​

Öğrencilerinizin olumlu yönlerini ön plana çıkararak istendik davranışları göstermeleri için onları motive edin. Olumlu davranışları ödüllendirin. İstenmeyen davranışlar ortaya çıktığında tutarlı davranın. Ödül ve ceza sistemini yansız biçimde ve yalnızca eğitsel amaçlar için uygulayın.

Eski bir öğretmenimi nasıl bulurum?​

Eski bir öğretmenimi nasıl bulurum?
Google üzerinden “meb.k12.tr: Öğretmen Adı” şeklinde özelleştirilmiş bir arama yapıp, okulların web siteleri üzerinden öğretmenleri sorgulayabilirsiniz. Eğer ki öğretmeniniz emekli olmadıysa veya bir okulda çalışıyorsa bu arama yöntemi sizi en doğru sonuca götürebilir.

Sınıfta istenmeyen davranışların nedenleri nelerdir?​

Sınıfta istenmeyen davranışların nedenleri şunlardır; sınıfın fiziksel özelliklerinin yetersizliği, öğrencilere sorumluluk verme biçimi, öğretmenin sınıf yönetim becerisi, öğrenciden kaynaklanan nedenler, öğretim etkinliklerinin öğrencilerinin ihtiyaç ve ilgilerine uygun olmaması, öğretim etkinliklerinin planlanmaması.

Eğitim ortamında karşılaşılan ayrımcı davranışlar nelerdir?​

Eğitim ortamında karşılaşılan ayrımcı davranışlar nelerdir?
süreçleri olmak üzere üç temada toplanmıştır. Öğretmenlere göre okullarda yöneticiler, öğretmenlerin siyasi görüşü, yönetimle olan özel ilişkileri, yaşı, cinsiyeti, dini, ırkı ve etnik kökeni, performansı ve kişilik özelliklerine dayalı olarak ayrımcılık yaptığı saptanmıştır.

Öğretmen ne denir?​

Öğretmen kelimesinin Türkçedeki eş anlamlısı ‘muallim’ olarak karşımıza çıkıyor. Eski zamanlarda Muallim kelimesi erkek öğretmenler için kullanılır; muallime ise kadın öğretmenler adına değerlendirilirdi.

Öğretmenin hangi davranışı öğrencilerin sorun davranış sergilemesine neden olur?​

Öğretmenin hangi davranışı öğrencilerin sorun davranış sergilemesine neden olur?
Yönetici ve öğretmenler istenmeyen öğrenci davranışlarının nedenlerini; öğrencilerin ailelerinin eğitim ve gelir düzeylerinin düşük olmasına, ailelerin ilgisiz olmasına, yanlış yönlendirmelere; anne ve babanın ayrı olmasına, aile içi sorunlara, sevgi yetersizliğine, disiplinsizliğe, huzursuzluğa ve iletişimsizliğe; …

Öğrencilerin davranışlarının değiştirilmesi konusunda belirttiğiniz yöntemler oldukça etkili ve doğru bir yaklaşımı temsil ediyor. Öğrencilerin olumlu yönlerinin vurgulanması, istendik davranışların teşvik edilmesi, olumlu davranışların ödüllendirilmesi ve istenmeyen davranışlara tutarlı bir şekilde karşılık verilmesi önemli adımlardır. Ayrıca ödül ve ceza sistemini adaletli ve eğitsel amaçlar doğrultusunda kullanmak da disiplin ve motivasyon açısından oldukça etkili olabilir.

Sınıfta istenmeyen davranışların nedenleri konusundaki açıklamalarınıza da katılıyorum. Sınıfın fiziksel özellikleri, öğrencilere verilen sorumluluklar, öğretmenin sınıf yönetim becerileri, öğrenci kaynaklı nedenler ve öğretim etkinliklerinin uygunsuzluğu gibi faktörler istenmeyen davranışların ortaya çıkmasına yol açabilir. Bu nedenlerin farkında olarak, olası sorunları önceden tespit etmek ve uygun müdahaleleri planlamak önemlidir.

Eğitim ortamında karşılaşılan ayrımcı davranışlar konusu da oldukça önemlidir. Özellikle yöneticiler, öğretmenler veya diğer öğrenciler arasında ayrımcılığa neden olan faktörlerin belirlenip önlenmesi gerekmektedir. Eğitimde adil ve eşit bir ortamın sağlanması, her bireyin haklarına saygı gösterilmesi ve her türlü ayrımcılığın engellenmesi önemlidir.

Öğretmenin davranışları ise öğrencilerin sorun davranışlar sergilemesinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Öğrencilerin aile ilişkileri, ilgi görmeme, yanlış yönlendirmeler gibi dış faktörlerin yanı sıra, öğretmenin tutarsız, otoriter veya hoşgörüsüz davranışları da öğrencilerin sorun davranışlar geliştirmesine neden olabilir. Bu nedenle öğretmenlerin empati kurmaları, öğrencileri anlamaya çalışmaları ve destekleyici bir tutum sergilemeleri önemlidir. Aynı zamanda öğretmenlerin sınıf yönetimi becerilerini geliştirmeleri ve öğrencilere adil, tutarlı ve destekleyici bir ortam sağlamaları da önem taşımaktadır.