AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogrencilere demokrasi bilinci nasil kazandirilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğrencilere demokrasi bilinci nasıl kazandırılır?​

Çocuklara kazandırılacak olan demokrasi bilincinin işlevsel olabilmesi için okulda uygulanacak demokratik eğitimin yanı sıra öğrenci ailelerinin de sürece dahil edilmesi gerekmektedir. Bunu sağlamak için okul, aileyi tanımaya yönelik çaba göstermeli ve aileyi okulun bir parçası haline getirmelidir.

Demokrasi eğitimi Neden Önemlidir?​

İnsan hakları ve demokrasi eğitiminin başta gelen amacı, kişide “kendine saygı ve kendine güveni“ geliştirmektir. Politik sosyalleşme araştırmalarına göre insanların kendine verdiği değer onları medeni haklarını kullanma ve sosyal yaşama katılmada daha aktif kişiler Page 5 haline getirmektedir.
Demokrasi bilinci nerede kazandırılmaya başlanır?
Uzmanlara göre demokrasi bilincinin kazanılmasında erken çocukluk dönemi oldukça önemli. Anne baba davranışları, çocuğun fikrinin sorulması bu süreci çok etkiliyor. Demokrasi bilinciyle yetişen çocuklar gelecekte daha sağlıklı bir toplumun oluşmasında önemli rol oynuyor.

Okul öncesinde demokratik bir sınıf ortamı nasıl olmalıdır?​

Demokratik bir sınıf ortamında öğretmen, ne yetkeci, ne de serbest bırakıcı olmamalıdır. Öğrenci, sınıf kurallarının belirlenmesinde söz hakkına sahip olmalı, ödül veya ceza nedeniyle değil, işini yapmanın gerçek yararlarını bilerek ve bunun süreçlerine katılarak işine güdülenmelidir.

Demokrasi için neler gereklidir?​

Demokrasinin temel gereksinimleri
Demokratik eğitim ortamı nedir?
Demokratik eğitim, demokrasinin ilke ve kurallarının, insan hak ve özgürlüklerinin eğitim ve öğretim programlarında açık ya da örtük hedeflere dönüştürülüp, öğrenme yaşantıları yoluyla bireylere uygulamalı olarak kazandırıldığı eğitimdir.

Geri