Ogrencilere burs nasil verilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Öğrencilere burs nasıl verilir?​

Burs alacak kişinin yaş aralığı, eğitim durumu, sosyal ve özel durumları gibi konular vakıf ile burs veren kişi/kişilerin inisiyatifindedir. Bursverenler.org platformunda, öğrenciler bu burslardan kendilerine uygun olanı seçer ve başvuruda bulunur.

Hangi kurumdan burs alınır?​

İşte söz konusu kurumların burs şartları ve detayları…
- ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS VEREN KURUMLAR.
- VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURSU.
- MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BURSU.
- VEHBİ KOÇ VAKFI BURSU.
- SABANCI VAKFI BURSU.
- TÜBİTAK BURSLARI.
- TÜRKİYE DİYANET VAKFI.
- TÜRK EĞİTİM VAKFI BURSU.

Turing kimlere burs veriyor?​

Turing kimlere burs veriyor?
Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora aşamasındaki öğrencilerinden karşılıksız burs başvurusu almaktadır.

Her üniversite burs veriyor mu?​

Burs veren üniversitelerin başında en çok vakıf üniversiteleri gelmektedir. Tabii ki de devlet üniversiteleri de burs vermektedir. Burs veren üniversiteler kapsamında yer alan vakıf ve devlet üniversiteleri öğrencilere farklı oranlarda ve farklı imkânlarda burslar sağlamaktadır.

2022 de kyk burs ne kadar olacak?​

2022 yılında KYK kredi-burs miktarı şöyle: Lisans öğrencileri 850 lira. Yüksek lisans öğrencileri 1700 lira. Doktora öğrencileri 2 bin 550 lira.

2022 Kyk bursu kaç TL?​

2022 Kyk bursu kaç TL?
KYK BURSLARI NE KADAR? Mevcut durumda, KYK lisans öğrencileri 850 TL, Yüksek Lisans öğrencileri 1700 TL ve doktora öğrencileri 2550 TL almaya devam edecek.
Turing burs başvuruları ne zaman?​
Başvurular 1 Eylül 2021 İle 17 Eylül 2021 Tarihleri Arasında Yapılacak. Başvuruyla İlgili Tüm Sorularınızı[email protected]Adresine Mail Atabilirsiniz.
Öğrenci bursu kimlere çıkar?​
Burstan yararlanacak öğrenciler, Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

Öğrencilere burs verilirken bir takım kriterler göz önünde bulundurulur. Bu kriterler genellikle burs veren kurum veya kişilerin inisiyatifindedir. Burs alacak kişinin yaş aralığı, eğitim durumu, sosyal ve özel durumları gibi konular değerlendirilir. Öğrenciler, kendilerine uygun olan bursları belirleyip başvuruda bulunabilirler.

Burslar genellikle üniversite öğrencileri için sunulmaktadır. Bazı burs veren kurumlar ve kuruluşlar arasında şunlar bulunmaktadır:
- Vakıflar Genel Müdürlüğü Bursu
- Milli Eğitim Bakanlığı Bursu
- Vehbi Koç Vakfı Bursu
- Sabancı Vakfı Bursu
- TÜBİTAK Bursları
- Türkiye Diyanet Vakfı
- Türk Eğitim Vakfı Bursu

Ayrıca, öğrencilere burs veren kurumlar arasında Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu da bulunmaktadır. Turing, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden karşılıksız burs başvurularını kabul etmektedir.

Üniversiteler arasında en çok vakıf üniversiteleri burs olanakları sağlamaktadır. Ancak devlet üniversiteleri de burs imkanları sunmaktadır. Burs veren üniversiteler öğrencilere farklı oranlarda ve imkanlarda burslar sağlayabilirler.

2022 yılında KYK kredi-burs miktarları şu şekildedir:
- Lisans öğrencileri: 850 lira
- Yüksek lisans öğrencileri: 1700 lira
- Doktora öğrencileri: 2550 lira

Başvurular ve burs tutarlarıyla ilgili detaylı bilgiler için ilgili kurumların resmi internet sitelerini takip etmeniz ve güncel duyuruları takip etmeniz önerilir.

Geri