AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogrenciler icin yardim parasi icin nereye basvurulur?

Editör

Yeni Üye

Ogrenciler icin yardim parası için nereye başvurulur?​

Okul öğrenci yardım parası almak için okul yardım parası başvurusu Sosyal Hizmetler Merkezi ya da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerine yapılması gerekmektedir.

2021 öğrenci parası ne kadar?​

İlkokul, lise, üniversite öğrencilerine eğitim desteği geliyor. 22 Ekim 2021 Cuma günü hesaba yatırılacak ödemeler 5.394 TL’ye kadar çıkacak. 2021-2022 eğitim öğretim yardımı kapsamında toplam 73.6 milyon ödeme yapılacak. Öğrencilere tek seferde yapılacak ödemeler sayesinde aileler rahat edecek.

Eğitim yardımı başvurusu nasıl yapılır?​

Eğitim yardımı başvurusu nasıl yapılır?
Eğitim yardımı devlet tarafından vakıflar aracılığı ile verilmektedir. Okul yardım parası alamk için bulunduğunuz il yada İlçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kimliğiniz ile bizzat giderek başvuru formu doldurarak başvurabilirsiniz.

Öğrenciye sosyal yardım var mı?​

Destek ödemesinden faydalanacak öğrenci eğer 18 yaşından küçük ise ödeme başvurusunun anne ya da baba tarafından Sosyal yardımlaşma ve dayanışma Vakıfları üzerinden okul parası başvuru dilekçesinin sunulması gerekmektedir.

Devlet öğrencilere para veriyor mu?​

Öğrencilere verilen para yardımı aylık yada 2 aylık olarak ödenir. Devlet tarafından yapılan eğitim yardımları ise kırtasiye yardımı, şartlı eğitim yardımı, barınma yardımı, kıyafet yardımı, kitap yardımı ve barınma yardımı olarak verilmektedir.

Öğrenciye 1400 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?​

Öğrenciye 1400 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?
Mevcut şartları sağlıyorsanız başvurularınızı şuanda e-devlet üzerinden yapabilirsiniz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ait sekmenin alt kısmında yer alan sosyal destek ödemeleri kısmından başvurular alınmaktadır.
CİMER 1000 TL yardım başvurusu nasıl yapılır?​
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi başvurusunda bulunmak isteyen kişiler direkt olarak e-devlet üzerinden giriş yapabilir ya da “cimer.gov.tr” internet adresinden TC kimlik numarası, ad, soyad, annesinin evlenmeden önceki soyadı, kimlik seri no ve cep telefonu bilgilerini girerek başvuru sayfasına gelebilirler.
CİMER 1000 TL yardım başvurusu ne zaman sonuçlanır?​
CİMER’e yapılan başvuru ne zaman sonuçlanır? Vatandaşlarımıza yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında en geç 30 gün içinde gerekçeli olarak cevap verilmektedir. Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre yapılan başvurularda ise bu süre 15 iş günü olarak belirlenmiştir.

Eğitim yardımı kimlere verilir?​

Eğitim yardımı kimlere verilir?
Şartlı eğitim yardımı, bu grup içerisinde yer alanlar arasında örgün eğitime katılan çocuklara eğitimin başlangıcından, lise öğretimini bitirene kadar, öncelikli olarak çocuğun annesi olmak üzere, çocuğun babası veya çocukla aynı hanede yaşayan ve çocuğun bakımını üstlenen reşit bireylere verilir.

Okul öğrenci yardım parası almak için Sosyal Hizmetler Merkezi ya da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerine başvuru yapmanız gerekmektedir. 2021'de öğrencilere verilen eğitim desteği ise 5.394 TL'ye kadar çıkabilmektedir. Bu destekle toplamda 73.6 milyon ödeme yapılacak ve ödemeler 22 Ekim 2021 tarihinde yapılacak. Eğitim yardımı başvurusu yapmak isteyenler bulundukları il veya ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına kimlikleri ile bizzat başvuruda bulunabilirler.

Öğrencilere sosyal yardım hakkı, eğer 18 yaşından küçükse ödeme başvurusunun veli tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılması gerekmektedir. Devlet öğrencilere aylık ya da 2 aylık periyotlarla para yardımı yapmaktadır ve bu destekler kırtasiye yardımı, şartlı eğitim yardımı, barınma yardımı, kıyafet yardımı, kitap yardımı gibi çeşitli şekillerde verilmektedir.

Öğrencilere 1400 TL yardım başvurusu yapmak isteyenler, e-devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na ait sekmeden başvuruda bulunabilirler. CİMER üzerinden 1000 TL yardım başvurusu yapmak isteyenler ise direkt olarak e-devlet üzerinden veya "cimer.gov.tr" adresinden başvurularını yapabilirler. CİMER'e yapılan başvuruların en geç 30 gün içerisinde cevaplanması gerekmektedir.

Eğitim yardımı genel olarak örgün eğitime katılan çocuklara eğitimin başlangıcından lise öğretimini bitirene kadar verilir. Şartlı eğitim yardımı ise çocuğun annesi, babası veya aynı hane halkında yaşayan reşit bireyler arasında paylaştırılabilir. Konu hakkında daha fazla bilgi için ilgili resmi kurumlara danışabilirsiniz.

Geri