- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Öğrenci yurtları kime bağlı?
Bu kurumların tamamı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlıydı. Ancak yükseköğretim öğrencilerine hizmet veren özel yurtların KYK’ya devredilmesine karar verildi.Üniversite yurdu nedir?
Öğrenci yurdu veya kısaca yurt; öğrencilerin eğitim süresince topluca konakladığı tesisler. Yurtlar genellikle ailesinden farklı bir şehirde ikamet eden öğrenciler tarafından kullanılır. Yurt öğrencileri genellikle üniversite öğrencisidir. Yurtlar okulun bir parçası olabileceği gibi, özel de olabilirler.
Özel Öğrenci Yurtları nereye bağlı?
Özel öğrenci yurtları artık MEB’e bağlıÖzel yurtlarda kimler kalabilir?
ÖZEL YURTTA KİMLER BARINABİLİR? MADDE 21 – (1) Kurumlarda barınacak öğrencilerde; a) Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak, (2) Uluslararası öğrencilerin bu şartlara ilaveten ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alınmış ikamet izinlerinin bulunması gerekir.
Yurtlar Hangi Bakanlığa Bağlı?
Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı, 22 Ağustos 1961 tarihinde kurulan ve yüksek öğrenim gören ve maddi olanaklardan yoksun öğrencilerin maddi yönden desteklenmesi amaçlayan tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi özel bütçeli ve sosyal amaçlı hizmet veren …Lise Yurtları hangi kuruma bağlı?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), TBMM’deki kanun tasarısının yasalaşmasıyla, belediyeler, diğer bakanlıklar ve kamu kurumlarının inisiyatifinde bulunan, öğrenciler için barınma hizmeti sunan konukevi, misafirhane, apart gibi ticari işletmeler için açma ve çalışma ruhsatı düzenleme yetkisine sahip olacak.
KYK Yurtları ücretli mi?
KYK YURT ÜCRETLERİ NE ZAMANA KADAR ÖDENİR? KYK yurt ücretleri aylık olarak tahsil ediliyor. Kayıtlarda kayıt gününün de ücret alınıyor. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade ediliyor.Üniversite yurtları nereye bağlı?
Şun İtibariyle KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) GENÇLK VE SPOR BAKANLIĞINA Bağlıdır.
Özel yurtlarda öğrenci olmayanlar kalabilir mı?
Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği’ne göre Üniversite öğrencisi olmayanlar Yurtlarda kalamazlar.KYK yurtlarını kim yapar?
KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ