Ogrenci Topluluklari ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Öğrenci Toplulukları ne işe yarar?​

Öğrenci topluluğu veya öğrenci kulübü (Fransızca club sözcüğünden), herhangi bir üniversitede bir grup öğrencinin çeşitli hobilerle uğraşmak, belirli bir konu üzerine tartışmak veya araştırma yapmak, belli bir siyasi görüşü savunmak, öğrencilere veya insanlara yardım etmek, kişisel gelişimi sağlamak gibi amaçlarla bir …
Öğrenci topluluklarına Nasıl Başvurulur?
Etkinlik başvuruları Topluluk Bilgi Sistemi (topluluk.omu.edu.tr) üzerinden doldurulacak etkinlik formu ile yapılır. Sosyal Topluluklarda form doldurulduktan sonra Akademik Danışman onayı, Mesleki Topluluklarda ise Akademik Danışman onayından sonra ilgili Dekan/Müdür onayı gereklidir.

Topluluk başkanı ne iş yapar?​

Başkan, topluluğun her türlü karar ve yürütme işinden sorumludur. Başkanın ve yönetim kurulu üyelerinin görev süresi bir yıldır. Bu süre sona erdiğinde yeniden yönetim kurulu üyesi olarak seçilebilirler. Bir başkan yönetim kuruluna en fazla iki yıl başkanlık yapabilir.
Topluluk Danışmanı nedir?
a) Topluluk danışmanı, gönüllülük esasıyla hareket ederek, sorumlu olduğu topluluğun düzenli ve istenilir düzeyde işlemesini sağlar. Bu nedenle üniversitenin öğretim elemanları arasından öğretim elemanının talebi, Yönetim Kurulunun onayı ile 2 yıllık sürelerle görevlendirilir.

Üniversite Toplulukları ne ise yarar?​

Kulübünüzle gerçekleştirdiğiniz etkinlikler sayesinde iş, sanat, eğitim vb. alanlarda uzman kişilerle tanışabilir, kendinize yeni kapılar açabilirsiniz. Takım çalışmasını öğrenebileceğiniz ve organizasyon becerilerinizi geliştirebileceğiniz bu kulüpler üniversite hayatınızı daha verimli ve eğlenceli hale getirebilir.
Üniversite kulüplerinden nasıl çıkılır?
Kulüpler Hangi Durumlarda Kapatılır? Üniversite içinde veya dışında izinsiz faaliyet yaptığı tespit edilen kulüpler, ESOGÜ SKS Daire Başkanlığı Yönetim Kurulu kararı ile kapatılır.

Üniversite öğrenci kulübü nasıl kurulur?​

4- Öğrenci Kulübü Nasıl Kurulur? Öğrenci kulüplerinin kurulma işlemleri, Kulüp Kurma Talep Formu, Kurucu Üye Listesi, Kurucu Üyelerin Öğrenci Belgesi, Danışman Kabul Formu ve kulüp iç tüzüğünün ekli olduğu bir dilekçe ile Daire Başkanlığı’na başvurularak yapılır.
Üniversite Kulüpleri nedir?
İş hayatına atılmadan önce daha küçük çaptaki çalışma ortamlarında iş bölümü, görev alma bilinci, sorumlulukları taşıyabilme gibi birçok konuda gelişimlerini sürdürdüğü bir eğitim kurumudur ayrıca. Öğrenci kulüpleri, tam bu noktada ortaya çıkan ve okuldan sonraki hayat için tecrübe edinilebildiği topluluklardır.

Topluluk Saymanı nedir?​

Sayman MADDE 34- (1) Sayman, Topluluğun mali konulardaki kayıtlarını tutar, bütçeyi hazırlar, akademik yılsonunda mali raporu hazırlar ve Yönetim Kurulu’na sunar. Tüm mali talepler için Page 7 Başkan ile ortak imza yetkisine sahiptir. Ayrıca, varsa İç Tüzükte belirtilen diğer görevleri yerine getirir.
Okul kulüplerinde neler yapılır?
Tüzüğünde belirttiği üzere, faaliyet alanları doğrultusunda etkinlikler oluşturur. Seminerler, konferanslar, paneller, açık oturumlar düzenleyebilir, turnuvalar, yarışmalar gibi eğlence faaliyetleri oluşturabilir, geziler düzenleyip kültürel etkinliklerde bulunabilir.

Üniversitedeki topluluklar ne işe yarar?​

Öğrenci kulüplerinin en büyük faydalarından biri, öğrenciler arası iletişimi arttırması, network sağlaması, kişisel yetkinlikleri arttırmasıdır. Kulübünüzle gerçekleştirdiğiniz etkinlikler sayesinde iş, sanat, eğitim vb. alanlarda uzman kişilerle tanışabilir, kendinize yeni kapılar açabilirsiniz.
Üniversite kulüplerine nasıl üye olunur?
Öğrenci kulüplerinin kuruluşu için 18 kurucu ESOGÜ öğrencisinin bir araya gelerek Öğrenci Kulüpleri Yönergesinin 9. maddesinde yer alan başvuru belgeleri ve danışman imzalı bir dilekçe ile birlikte Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’na başvuru yaparak kuruluş işlemini başlatırlar.

Üniversite öğrenci kulüpleri nelerdir?​

Öğrenci kulüpleri, tam bu noktada ortaya çıkan ve okuldan sonraki hayat için tecrübe edinilebildiği topluluklardır. Bu topluluklar, gerekli prosedürlerle kurulur ve daha sonrasında üye kazanımlarıyla devam ederek etkinliklerle faaliyetlerini yürütür.
Üniversite Kulüpleri faydalı mı?

Geri