- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Öğrenci temsilcisi olmak ne işe yarar?
a) Öğrenci Konseyi Genel Kurulunun aldığı kararların uygulanmasını sağlamak, b) Yükseköğretim kurumundaki öğrencilerin sorunlarını belirlemek, görüş ve düşüncelerini Page 2 yükseköğretim kurumunun ilgili yönetim organlarına iletmek, c) Sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak, toplumsal duyarlılık projeleri …Öğrenci konseyleri ne yapar?
a) Çalışmalarına ilişkin üyeleri arasında iş bölümü ve görev dağılımını yapmak. b) Öğrenci konseyi genel kurulunun aldığı kararların uygulanmasını sağlamak. c) Yükseköğretim kurumundaki öğrencilerin sorunlarını belirlemek, görüş ve düşüncelerini yükseköğretim kurumunun ilgili yönetim organlarına iletmek.Üniversitede öğrenci temsilcisi ne yapar?
Madde 11 – Bölüm temsilcisinin görevleri şunlardır: Temsil ettiği bölüm, program, anabilim veya anasanat dalında Öğrenci Konseyi çalışmalarını yürütmek. Fakülte, yüksekokul veya enstitülerin Bölüm Temsilcileri Kurulu toplantılarına katılmak ve bu toplantılarda kendi birimini temsil etmek.
Okul temsilcileri ne iş yapar?
Her yıl lisemizde seçilen öğrenci temsilcileri eğitim-öğretim yılının önemli anlarında okul arkadaşlarını temsil ediyorlar. Öğrencilerin sözcüsü olarak çok önemli bir rol oynuyorlar. Öğrenci temsilcisinin rolü: Sınıfını temsil etmek, sınıfı ve lisenin pedagojik ekibi arasında sözcülük yapmak.
Öğrenci Temsilciliği nasıl çalışır?
Üniversite Öğrenci Temsilciliği Üst Kurulu’nun denetim mekanizmasıdır. Üst Kurul’un belirledigi tarihte ve yerde her akademik yarıyıl için en az bir kere olmak üzere üye sayısının salt çoğunluğu ile toplanır. Ayrıca öğrenci temsilcilerinin en az 1/3’inin imzası Olağanüstü Genel Kurulun toplanması için yeterlidir.Üniversite öğrenci temsilcisi ne işe yarar?
Bölüm Temsilcisinin Görevleri Temsil ettiği bölüm, program, anabilim veya anasanat dalında Öğrenci Konseyi çalışmalarını yürütmek. Fakülte, yüksekokul veya enstitülerin Bölüm Temsilcileri Kurulu toplantılarına katılmak ve bu toplantılarda kendi birimini temsil etmek.Üniversite sınıf temsilcisi ne iş yapar?
PDOK Üniversite Temsilcilerinin Görevleri: Sınıf temsilcilerinden gelen istek, öneri ve sorunlarla ilgilenir, gerektiğinde durumu temsil heyetine aktarır. Üniversitesinde örgütlenmeyi sağlar. PDOK içerisinde üniversite öğrencilerini yönlendirecek eylem ve etkinliklerde bulunur.
Okul temsilcisi ne yapar üniversite?
Yüksekokul öğrencilerini ilgilendiren konu ve sorunlarda yüksekokul öğrencilerini temsil eder. Yüksekokul temsilcileri aralarında belirledikleri tarihlerde ayda en az bir kere üye sayısının salt çoğunluğu ile toplanırlar ve yine üye sayısının salt çoğunluğu ile karar alırlar.