- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Öğrenci staj Hareketliliği nedir?
Yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede veya organizasyonda mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Erasmus staj hareketliliği ile öğrenci, bir Avrupa ülkesinde, öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde eder.Akademik hareketlilik nedir?
Öğrenim Hareketliliği. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Erasmus+ kapsamında yürütülen Yükseköğrenim programı bünyesinde, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin öğreniminin bir bölümünü kurumlararası anlaşma ile ortak olunan yurtdışındaki yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir.
Erasmus staj Hareketliliği kaçıncı sınıf?
Staj faaliyetinde öğrencilerin programdan faydalanabilmeleri için en az 2.sınıfta olmaları şartı aranmaz; birinci sınıf öğrencileri de başvuruda bulunabilir. Bu öğrencilerin seçiminde ilk yarıyıl sonundaki akademik not ortalamaları dikkate alınır. Son sınıf öğrencileri programdan faydalanabilmektedir.Mezun olan öğrenci staj yapabilir mi?
Staj faaliyeti, öğrenim süresi içerisinde her sınıfta ve öğrenim programlarının son sınıflarındaki öğrenciler mezun olduktan sonraki 12 ay içerisinde gerçekleştirilebilir.
“Farabi Değişim Programı” Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim gören önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilerin ve öğretim üyelerinin karşılıklı protokollerle değişimine izin veren bir “Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı”dır.
Hareketlilik Programı Nedir?
Öğretmen – Yönetici Hareketlilik Programı, başarısı ya da uygulamalarıyla ön plana çıkan eğitim kurumlarının sahip olduğu tecrübe ve bilginin diğer eğitim kurumları ile paylaşılması amacıyla düzenlenen öğretmen/yönetici ziyaret programlarıdır.
Erasmus akademik Personel Hareketliliği nedir?
Erasmus + personel eğitim alma hareketliliği Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş öğretim elemanları, yönetici kadrosu ve idari personelin en az 2 gün en çok 2 ay süre ile AB üye ülkelerinden birinde eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır.Erasmus staj başvurusu kaçıncı sınıf?
Erasmus+ staj hareketliliği nedir? Staj hareketliliği, Üniversitemiz öğrencilerine iki akademik yıl arasında yaz aylarında veya (4. sınıfta başvurup kazanma şartı ile) mezun olduktan sonra Avrupa Birliği Üyesi ülkelerden birinde en az 2 ay en çok 12 ay uluslararası iş deneyimi edinme şansını sunar.