- Konu Yazar
Öğrenci sınıf temsilcisi ne yapar?
Öğrenci temsilcisinin rolü: Sınıfını temsil etmek, sınıfı ve lisenin pedagojik ekibi arasında sözcülük yapmak. Şube öğretmenler kurulu toplantılarına katılmadan önce sınıfının raporunu hazırlamak. Şube öğretmenler kurulu toplantısında söz alarak kendi sınıfındaki öğrencilerin görüşlerini aktarmak.Öğrenci temsilcisi ne demektir?
Öğrenci Temsilciliği Konseyi Öğrenci Konseyi, üniversitelerde öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması ve geliştirilmesinde öğrenci haklarını gözeten, hiçbir siyasi akıma bağlı olmayan Rektörlüğe bağlı resmi bir birimdir.Öğrenci konseyleri ne yapar?
a) Çalışmalarına ilişkin üyeleri arasında iş bölümü ve görev dağılımını yapmak. b) Öğrenci konseyi genel kurulunun aldığı kararların uygulanmasını sağlamak. c) Yükseköğretim kurumundaki öğrencilerin sorunlarını belirlemek, görüş ve düşüncelerini yükseköğretim kurumunun ilgili yönetim organlarına iletmek.
Okul temsilcisinin görevi nedir?
SINIF TEMSİLCİSİ VE OKUL BAŞKANININ GÖREVLERİÜniversite sınıf temsilcisi ne iş yapar?
PDOK Üniversite Temsilcilerinin Görevleri: Sınıf temsilcilerinden gelen istek, öneri ve sorunlarla ilgilenir, gerektiğinde durumu temsil heyetine aktarır. Üniversitesinde örgütlenmeyi sağlar. PDOK içerisinde üniversite öğrencilerini yönlendirecek eylem ve etkinliklerde bulunur.Sınıf temsilcisinin kim seçer?
Sınıf temsilcisi, sınıf öğrencilerinin oylarıyla sınıf rehber öğretmenlerinin gözetiminde seçilir. Sınıf temsilcileri belirlendikten sonra müdür yardımcısı, rehber öğretmen ve sınıf temsilcileri ile toplantı yapılır. Bu toplantıda seçim süreci, propaganda çalışmaları, seçim sonucunun duyurulması konuları görüşülür.
MADDE 14 – (1) Fakülte/yüksekokul/konservatuvar/meslek yüksekokulu öğrenci temsilcisi Seçim Kurulunun gözetiminde, bölüm/program/anabilim dalı/anasanat dalı öğrenci temsilcilerince kendi aralarından, seçime katılanların çoğunluğuyla ve iki yıl için seçilir.
Genellikle, bir üniversite başka bir üniversitenin ‘temsilcisi’ olarak adlandırıldığında bu, bazı programların -tamamının değil- başka bir üniversite tarafından onaylı olduğu anlamına gelir.
Öğrenci Temsilciliği nasıl çalışır?
Üniversite Öğrenci Temsilciliği Üst Kurulu’nun denetim mekanizmasıdır. Üst Kurul’un belirledigi tarihte ve yerde her akademik yarıyıl için en az bir kere olmak üzere üye sayısının salt çoğunluğu ile toplanır. Ayrıca öğrenci temsilcilerinin en az 1/3’inin imzası Olağanüstü Genel Kurulun toplanması için yeterlidir.
Okul temsilcisi ne yapar üniversite?
Madde 11 – Bölüm temsilcisinin görevleri şunlardır: Temsil ettiği bölüm, program, anabilim veya anasanat dalında Öğrenci Konseyi çalışmalarını yürütmek. Fakülte, yüksekokul veya enstitülerin Bölüm Temsilcileri Kurulu toplantılarına katılmak ve bu toplantılarda kendi birimini temsil etmek.Sınıf temsilcisi ne zaman seçilir?
Madde 24- Seçim takviminin ilânını takip eden ilk hafta içerisinde şube temsilcileri seçilir ve ilân edilir. Seçim sonuçlarına itirazlar, seçim sonuçlarının ilânını takip eden ilk iş günü içinde yapılır ve Okul Seçim Kurulu tarafından en geç üç gün içinde sonuçlandırılır, ilân edilir.Sınıf Veli Temsilcisi ne yapar?
ne yapar? Siz de katılsanız ya! i Sınıfın tüm veliler için irtibat kişisidir. i Sınıfın tüm velilerinin menfaatlerini temsil eder. i Velilerin kendi aralarında irtibat halinde olmalarını sağlar. i Velileri güncel konular hakkında bilgilendirir. i Çalışmalarını gönüllü ve herhangi bir ücret almadan yapar.