Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ogrenci Performans Degerlendirme Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğrenci Performans Değerlendirme Nedir?​

Performans; emekçinin herhangi bir işi yaparken önceden belirlenen standartlara uygun çalışmasını ifade ederken, performans değerlendirme; kişinin bireysel yetenekleri, çalışma temposu, iş alışkanlıkları, davranışları ve benzer niteliklerini, diğerleri ile karşılaştırarak yapılan değerlendirmeler bütünüdür.

Eğitimde Performans Değerlendirme Nedir?​

Performans değerlendirme; çalışanın yeteneklerini, potansiyelini, iş alışkanlıklarını, davranışlarını ve benzer niteliklerini diğerleriyle karşılaştırarak yapılan sistematik bir ölçümdür ve performans yönetiminin en önemli aşaması.
Öğretmen performans değerlendirmesi nedir?
Performans değerlendirmenin amacı MADDE 5- (1) Perforinans değerlendirmesi ile aday öğretmen ve öğretmenin; a) Görevindeki gayret, verimlilik ve başarısının tespit edilmesi, b) Bilgi ve beceri düzeyinin belirlenerek, gerekli eğitim ihtiyacının tespit edilmesi ve buna yönelik tedbirlerin alınması, c) Ödüllendirilmesinin …
Performansa dayalı değerlendirme nedir?
Performansın değerlendirilmesinde kullanılacak başlıca araçlar arasında; projeler ve ürün dosyaları sayılabilir. Performans “öğrencinin mevcut bilgi ve becerileri ile neler yapabileceğini sergileme biçimi”dir. Öğrencilerin bir öğretim yılında istedikleri ders veya derslerden en az bir proje hazırlamaları gerekmektedir.

Aday öğretmenlerin performans değerlendirmesini kim yapar?​

Aday Öğretmen Performans Değerlendirmesi Nasıl Olur? Değerlendiren kişiler il milli eğitim müdürlüğü kapsamında görev verilecek olan maarif müfettiş, aday öğretmenin eğitimini sürdürdüğü kurum ile eğitim kurumu müdürü görevlerinde danışman öğretmenlerden oluşmaktadır.

Performansa dayalı ne demek?​

Performansa dayalı ücretlendirmede, ücret seviyeleri, çalışan perfor- mansının daha önce konulmuş olan hedeflere göre değerlendirilmesiyle belirlenmesine dayanmaktadır. İşle ilgili hedeflere bağlı olan performanslar doğrultusunda, ücretleri değiştirmek performansa göre ücretlendirmenin mantığını oluşturur.

Geri