Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ogrenci otomasyonuna nasil girilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğrenci otomasyonuna nasıl girilir?​

Sisteme giriş için kullanıcı adı öğrenci numaranız; şifre ise T.C. Kimlik numaranızın ilk 5 karakteridir. Sistemin ilk açılışında iletişim bilgilerinin girilmesi ve şifre değiştirme işlemi zorunludur.

Öğrenci işleri otomasyonu ne demek?​

Okul Otomasyon Sistemi, okul içerisinde kullanılan bütün programları tek çatı altında toplayan, esnek ve işlevsel bir eğitim yazılımıdır. Kullanıcıları idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve velilerdir.
Neden otomasyon?
Otomasyon mekanik, elektronik ve bilgisayar tabanlı sistemlerin gerçekleştirmesini sağlar. Böylece kontrol etmesi ile de ilişkili bir teknoloji sistemidir. Otomasyonun ana amacı hızlı ve ekonomik üretim değil, rekabette güçlü olabilmek, hizmet kalitesini artırmaktır.
Otomasyon şifresi nasıl alınır?
Öğrenci numaranızı öğrendikten sonra Öğrenci İşleri Otomasyon şifrenizi almak için https://obsyeni.kafkas.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx bağlantısına tıklayarak Öğrenci Giriş Ekranını açınız. Açılan aşağıdaki ekranda “Şifre Sıfırla” butonu kullanılarak şifre sıfırlama ekranına ulaşılır.

OBS şifremi nasıl öğrenebilirim?​

OBS’ye giriş şifresini unutan/kaybeden öğrencilerin, https://obs.ankara.edu.tr adresindeki ekrandan “şifremi unuttum” butonuna tıklayarak karşılarına gelen soruları cevaplamaları durumunda sistemde kayıtlı e-posta adreslerine yeni şifre gönderilecektir.

Otomasyon sistemi neden tercih edilir?​

Otomasyon sistemlerinin ana amacı, üretim sürecindeki verimliliğin artırılması ve birim başına maliyetlerin düşürülmesidir.
Otomasyon bölümü ne işe yarar?
Kontrol ve otomasyon teknikeri; endüstri sektöründe kullanılan makine, motorlu araç ve ekipmanların sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamak ve bakım ile onarımlarını yapmaktan sorumludur.
Otomasyon için hangi programlama dili?
Neredeyse tüm endüstriyel robot teknolojileri ve makinelerde, yapay zeka uygulamalarında ve birçok mikroişlemcide C++ programlama dili kullanılır.

Otomasyon malzemeleri nelerdir?​

Otomasyon Sistemleri Malzemeleri

Geri