Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ogrenci okula kayit tarihi nasil ogrenilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğrenci okula kayıt tarihi nasıl öğrenilir?​

Milli Eğitim Bakanlığı, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin okul kayıtlarının, Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) bilgileriyle e-Okul sistemi üzerinden yapıldığını duyurdu. Veliler, çocuklarının yerleştirildiği okulu, e-Okul ve e-Devlet sistemi üzerinden öğrenebilecek.

1 sınıf nakil işlemleri nasıl yapılır?​

İlkokul ve Ortaokulda Nakil İşlemleri Nasıl Yapılır? Okul öncesi ile birlikte ilk ve orta dereceli okullarda nakil işlemleri adrese dayalı olarak yapılır. Her okulun belirli bir bölgeyi kapsayan kayıt alanları bulunur. Taşınma sonrasında yeni adres hangi okulun kayıt alanında ise çocuğun nakli de o okula yapılır.
Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.
Okul nakil işlemleri ne kadar sürer?
a) (Değişik:RG-1/9/2018-30522) Millî eğitim müdürlüklerince öğrenci velisi bilgilendirilerek okul türleri ve bu Yönetmeliğin nakille ilgili hükümleri göz önünde bulundurularak uygun okullara 5 iş günü içerisinde tercih yapılması sağlanır.
Öğrenci kaydı nasıl sorgulanır?
Veliler, Bakanlığın (http://www.meb.gov.tr) internet adresinde yer alan e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi giriş ekranından çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu ve okulun iletişim bilgilerini öğrenebilecek.

Çocuğum hangi okula kayıt oldu?​

Çocuğunuzun hangi okula gideceğini ve eğitim hayatı ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgileri E-okul Yönetim Bilgi Sistemi internet adresine girerek “Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi” ekranına tıklayın. Ardından öğrencinin T.C kimlik numarası ve okul numarasını girerek sisteme kolaylıkla giriş yapabilirsiniz.

Bir okuldan başka okula nakil nasıl yapılır?​

NASIL YAPILIR? Öğrenci nakil ve geçiş işlemleri https://www.turkiye.gov.tr/meb-ogrenci-nakil-islemi internet sitesi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra gerçekleşecek. E devlet ekranında E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerine tıklandıktan sonra işlemler tamamlanacak.
Nakil ne zaman yapılır 2022?
Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise …
Nakil başvurusu onaylandıktan sonra ne yapılır?
1.C Kayıtlı bulunduğu okul öğrencinin nakil işlemini onayladıktan sonra Nakil gelmek istediği okulun Nakil Kabul İşlemi Onay (IOK06002) ekranına düşecektir. Bu ekranda ise yeni okulu için gerekli olan sınıf/şube ve öğrenci numarası girilecek ve artık nakil istediği okulun yeni öğrencisi olacaktır.

Hangi okula kayıt olduğunu öğrenme?​

Buna göre veliler, Millî Eğitim Bakanlığının http://e-okul.meb.gov.tr internet adresi üzerinden çocuklarının yerleştirildiği okulun hangi okul olduğunu öğrenebiliyor.

Lise öğrencinin hangi okula kayıtlı olduğunu öğrenme?​

Veliler, MEB’in http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu sorgulayabilecekler. Çocuğunuzun hangi okula kayıtlı olduğunu, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra TC Kimlik Numarasını ve doğum tarihini girerek görüntüleyebilirsiniz.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı İlköğretim Dairesi Müdürlüğü, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı okul kayıt tarihlerini, akademik takvime göre 14 Haziran 2021 Pazartesi –16 Haziran 2021 Çarşamba (her iki tarih dahil) tarihlerinde gerçekleşeceğini açıkladı.
Çocuğum hangi okula kayıtlı nasil öğrenebilirim?
Veliler, Millî Eğitim Bakanlığı’nın http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler.
Okul bilgilerime nasıl ulaşabilirim?
E-Devlet Veli bilgilendirme hizmetini kullanarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kayıtlı olan çocuklarınızın öğrencilik bilgilerine ulaşabilirsiniz. Dahası isminizin yanındaki bağlantıdan E-Okul sistemine ve böylelikle daha da detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Okul neresi çıktı?​

Okula kayıt tarihi ne zaman?​

OKUL KAYITLARI NE ZAMAN? Bu yıl okullar 31 Ağustos’ta uzaktan, 21 Eylül’de de yüz yüze aşamalı olarak açılacak. Bu bilgiler göz önüne alındığında kayıtların 31 Ağustos tarihine kadar yapılması bekleniyor. Okul kayıt bilgileri e okul üzerinden de öğreniliyor.
ÖSYM üniversite kayıtlarında gerekli evrakları yayınladığı kılavuz ile paylaştı. Üniversitede kayıt işlemlerini ise 6-10 Eylül’de gerçekleştirecek. Üniversitede bir bölüm kazanan adaylar elektronik kayıt işlemlerini 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak.
Ilköğretim hangi sınıfları kapsıyor?
Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.
Hangi Mahalle Hangi okul?
Bu bilgilere ulaşmak için: * https://mebbis.meb.gov.tr/KurumListesi.aspx sayfasına girilmelidir. Bilgileri gerekli şekilde doldurulursa kurumların MERNİS’te yer alan tüm adres, telefon, faks, MERNİS adres kodu ve internet sitesi bilgilerine erişilebilir.

Okul numarası değişmiş nasıl öğrenebilirim?​

Okul numarasını bilmeyen ya da kaybeden öğrenciler okulun öğrenci işlerine giderek gerekli bilgileri alabilirler. Bir diğer şekilde ise e-Devlet üzerinden de numara sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Milli eğitim Bakanlığı Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yaparak da bu numarayı öğrenme şansınız bulunuyor.

Öğrenim bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?​

ADIM-1 : turkiye.gov.tr adresine gidiniz ve sisteme giriş yapınız. ADIM-2: Ana ekrandaki arama kısmına ” Öğrenci Belgesi Sorgulama ” yazarak aratınız. ADIM-3: Aramadan sonra birçok seçenek sıralanacak buradan ” Milli Eğitim Bakanlığı/Öğrencilik Belgesi Sorgulama ” yazan bölüme tıklayınız.
Ilk okul kaça kadar?
Birinci kademe 4 yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe 4 yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe 4 yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.
2022 okul kayıtları ne zaman başlıyor?

2022 2023 okul kayıtları ne zaman başlıyor?​

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı, 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacak.

2021 okul kayıtları ne zaman başlıyor?​

2021-2022 ders yılında okulumuz anasınıfına 30 Eylül 2021 tarihi itibariyle; 57-68 Aylık çocukların kaydı öncelikle yapılacaktır. 30 Eylül 2021 tarihi itibariyle yaşça 1. sınıfa kayıt hakkı olan 69, 70, 71 aylık çocukların veli dilekçesi ile anasınıfına kaydı yapılabilecektir.

Geri