AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogrenci Merkezli egitim Neden Onemlidir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğrenci Merkezli eğitim Neden Önemlidir?​

Öğrenci merkezli eğitimde, öğrencilerin ilgi alanları, becerileri ve yeteneklerini ortaya çıkaracak rehberlik hizmetlerinin etkin bir şekilde okul içi ve dışı uygulanacak. Uyulama sonucu aile, öğrenci ve öğretmen işbirliğinin daha çok güçlenmesi sağlanacak.

Öğrenci merkezli eğitim temelleri nelerdir?​

Genel anlamda, öğrenci merkezli eğitim anlayışı, öğrenmenin merkezinde öğrencinin yer alması, onun bilgiyi ve kendi yeteneğini keşfetmesine imkân sağlanması ve öğretim elemanının bir eğitim lideri ve rehber olarak öğrenciyi bu konuda desteklemesi gerektiğini savunmaktadır.
Öğrenci merkezli yaklaşım nedir?
Öğrenci Merkezli Öğrenme-Öğretme: Dersin öğrenme kazanımlarının/çıktılarının gerçekleştirilmesi için öğrenme-öğretme süreçlerinde öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmesini sağlayan yaklaşımları, yöntem-teknikleri ve öğretim teknolojilerini kullanarak aktif öğrenme uygulamalarının gerçekleştirilmesidir.
Öğrenci çalışmaları nasıl değerlendirilir?
❖ Öğrencilerin ders yılı içinde ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettikleri başarılar, ilgili dersin proje veya performans çalışması olarak tam puanla değerlendirilir. ❖ Öğrencilerin hangi dersten/derslerden proje hazırlayacakları sınıf rehber öğretmenleri tarafından okul yönetimine bildirilir.

Okul Merkezli eğitim Nedir?​

öğrenci merkezli eğitim(student-centered learning):okulda, derslikte, bahçede yani tüm öğrenme, uygulama ortamlarında her etkinliğin, her çalışmanın odağına öğrenciyi yerleştirmek ve her çalışmayı öğrencinin eğitimi, öğrenmeyi öğrenmesi için düzenlemektir.

Öğretmen merkezli eğitim sistemi nedir?​

eğitimin merkezinde öğretmenin bulunması. en doğruyu öğretmenin bilmesi. öğrencilerin boş birer bardak olarak görüldüğü, bilginin öğretmenden öğrenciye aktarılması şeklinde inanca sahip olan geleneksel eğitim modeli. yani eğitimin hepimizin bildiği hali.
Süreç odaklı ölçme araçları nelerdir?
Süreç odaklı ölçme araçları, öğrencilere öğrenme yetersizlikleri konusunda anında dönüt verme ve öğrencinin süreç içerisindeki gelişimini takip etme imkanı sağlamaktadır. Süreç odaklı ölçme araçlarının, geleneksel ölçme araçlarından en önemli farkı öğrenme ve öğretim sürecinin her aşamasında yararlanılmasıdır.
Okul merkezli yönetim nedir?
Okul merkezli yönetim, eğitim–öğretimi geliştirmek amacıyla okul düzeyindeki yetki sorumlulukların artırılmasına, özerklik ve katılımlı karar almaya dayalı okulları; karar alma birimi olarak kabul eden eğitimin yerinden yönetim biçimidir.

Değerlendirme sürecinin aşamaları nelerdir?​

Değerlendirme Sürecinin Aşamaları Bu düzlemde ilk olarak değerlendirme yapılacak durum belirlenir. Ardından performansın standartları ortaya koyulur. Sonrasında bu standartlara dayalı ölçümler yapılır. Ölçüm sonuçlarının belirlenen standartlarla karşılaştırması yapılır ve durum tekrardan ele alınır.

Geri