- Konu Yazar
Öğrenci Konseyi Temsilcisi nedir?
Öğrenci Temsilcisinin görevleri şunlardır: a) Temsil ettiği fakülte, yüksekokul, konservatuvar, meslek yüksekokulu veya enstitüde Öğrenci Konseyi çalışmalarını yürütmek, b) Öğrenci Konseyi organlarının aldığı kararları, temsil ettiği fakülte, yüksekokul, konservatuvar, meslek yüksekokulu veya enstitüde duyurmak ve …Öğrenci Konseyi Başkanı nedir?
MADDE 12 – (1) Öğrenci konseyi başkanının görevleri şunlardır: a) Kendi yükseköğretim kurumu öğrencilerini ulusal ve uluslararası öğrenci etkinliklerinde temsil etmek. b) Öğrenci konseyi genel kurulu ve öğrenci konseyi yönetim kurulu toplantılarının gündemini belirlemek ve bu toplantılara başkanlık etmek.
Öğrenci Konseyi seçimleri nasıl yapılır?
(2) Öğrenci konseyi genel kurulunda yönetim ve denetleme kurulu üyeleri, toplantıya katılanların salt çoğunluğuyla seçilir. Bu seçimler gizli oylama ve açık sayım ile yapılır. Bunların dışındaki kararlar, toplantıya katılanların salt çoğunluğu ve açık oylama ile alınır.Üniversite Bölüm Öğrenci Temsilcisi ne yapar?
Bölüm Temsilcisinin Görevleri Temsil ettiği bölüm, program, anabilim veya anasanat dalında Öğrenci Konseyi çalışmalarını yürütmek. Fakülte, yüksekokul veya enstitülerin Bölüm Temsilcileri Kurulu toplantılarına katılmak ve bu toplantılarda kendi birimini temsil etmek.
Öğrenci Konseyi, üniversitelerde öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması ve geliştirilmesinde öğrenci haklarını gözeten, hiçbir siyasi akıma bağlı olmayan Rektörlüğe bağlı resmi bir birimdir.
Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu görevleri nelerdir?
Madde 18 – Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulunun Görevleri şunlardır: a) Öğrenci Konseyi Genel Kurulunun aldığı kararların uygulanmasını sağlamak, b) Üniversitedeki öğrencilerin sorunlarını belirlemek, görüş ve düşüncelerini ilgili yönetim organlarına iletmek, c) Sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak, toplumsal …
Öğrenci temsilciliği ne demek?
Yüksekokul öğrencilerini ilgilendiren konu ve sorunlarda yüksekokul öğrencilerini temsil eder. Yüksekokul temsilcileri aralarında belirledikleri tarihlerde ayda en az bir kere üye sayısının salt çoğunluğu ile toplanırlar ve yine üye sayısının salt çoğunluğu ile karar alırlar.Öğrenci temsilcisi ne demek?
Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulunun görevleri nelerdir?
Öğrenci temsilcisi ne iş yapar?Öğrenci temsilcisinin rolü: Sınıfını temsil etmek, sınıfı ve lisenin pedagojik ekibi arasında sözcülük yapmak. Şube öğretmenler kurulu toplantılarına katılmadan önce sınıfının raporunu hazırlamak. Şube öğretmenler kurulu toplantısında söz alarak kendi sınıfındaki öğrencilerin görüşlerini aktarmak.
Okul öğrenci temsilcisi ne demek?
Öğrenci temsilcisinin rolü: Sınıfını temsil etmek, sınıfı ve lisenin pedagojik ekibi arasında sözcülük yapmak. Şube öğretmenler kurulu toplantısında söz alarak kendi sınıfındaki öğrencilerin görüşlerini aktarmak. Toplantının tutanağını hazırlayarak sınıf arkadaşlarına sunmak. Sınıf defterinden sorumlu olmak.
Bir yükseköğretim kurumundaki öğrenci konseyinin ve öğrenci konseyi yönetim kurulunun başkanına Öğrenci Konseyi Başkanı denir. Öğrenci Konseyi Başkanlığını, üniversitelerin fakülte / yüksekokul / konservatuvar adlarının alfabetik sıralamasına göre belirlenen birimin öğrenci temsilcisi üstlenir.
Öğrenci Konseyi kimlerden oluşur?
Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu, Öğrenci Konseyi Genel Kurulu üyelerinin, üyelerini kendi aralarından seçtiği başkan, genel sekreter, sayman, eğitim sorumlusu ve sağlık-spor-kültür sorumlusu olmak üzere beş öğrenciden oluşur. Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu, Öğrenci Konseyi Genel Kurulu’na karşı sorumludur.Bölüm öğrenci Temsilcisi ne yapar?
g) Temsil ettiği bölüm/program/anabilim dalı/anasanat dalındaki öğrenci etkinliklerini koordine etmek, h) Öğrencilerle ilgili konuların görüşülmesi sırasında temsil ettiği bölüm/program/anabilim dalı/anasanat dalının akademik toplantılarına katılmak.
Öğrenci Konseyi Başkanı maaş alır mi?
Maaş, ödenek veya harcırah almaz. Konseylerde gönüllülük ilkesi esastır.Öğrenci temsilcisi kaç yılda bir seçilir?
MADDE 13 – (1) Bölüm/program/anabilim dalı/anasanat dalı öğrenci temsilcisi, bölüm/program/anabilim dalı/anasanat dalı öğrencilerince, kendi aralarından, seçime katılanların çoğunluğuyla bir defaya mahsus olmak üzere iki yıl için seçilir.
Öğrenci Dekanlığı (Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı), öğrencilerin üniversite yaşamına adaptasyonunu sağlayarak yaşam kalitesini yükseltmek için kişisel, kültürel, sosyal ve profesyonel anlamda gelişimlerine desteğini hissettiren, sorunlarına ilgili idari ve akademik birimlerle işbirliği içinde çözüm üretmeye …
Öğrenci Temsilcisi nasıl seçilir?
MADDE 14 – (1) Fakülte/yüksekokul/konservatuvar/meslek yüksekokulu öğrenci temsilcisi Seçim Kurulunun gözetiminde, bölüm/program/anabilim dalı/anasanat dalı öğrenci temsilcilerince kendi aralarından, seçime katılanların çoğunluğuyla ve iki yıl için seçilir.