Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ogrenci Konseyi Genel Kurulunun gorevleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğrenci Konseyi Genel Kurulunun görevleri nelerdir?​

Madde 14 – Öğrenci Konseyi Genel Kurulunun görevleri şunlardır: a) Öğrenci Konseyi Başkanını seçmek, b) Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu üyelerini seçmek, c) Öğrenci Konseyi Denetleme Kurulu üyelerini seçmek, d) Öğrenci Konseyinin ve Üniversite öğrencilerinin sorunlarını tartışmak ve karara bağlamak, e) Öğrenci …

Öğrenci Konseyi Başkanının görevleri nelerdir?​

a) Kendi yükseköğretim kurumu öğrencilerini ulusal ve uluslararası öğrenci etkinliklerinde temsil etmek, b) Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu toplantılarının gündemini belirlemek ve bu toplantılara başkanlık yapmak, c) Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulunca alınan kararların duyurulmasını sağlamak ve uygulanmasını izlemek, d) …
Bölüm Temsilcisi: Fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu veya enstitüler altında eğitim veren her bir bölüm, program, anabilim dalı veya anasanat dalı öğrencilerinin, bulundukları akademik birimin öğrencilerini temsil etmesi için kendi aralarından seçtiği öğrenci.
Öğrenci Konseyi Başkanı nedir?
(2) Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı; Ulusal Öğrenci Konseyi toplantılarının gündemini belirler ve bu toplantılara başkanlık eder, Ulusal Öğrenci Konseyinin çalışmalarında koordinasyonu sağlar, alınan kararların bildirimini yapar ve uygulanmasını izler, Ulusal Öğrenci Konseyini ulusal ve uluslararası öğrenci …
Öğrenci Konseyi Başkanı nasıl seçilir?
(2) Öğrenci konseyi genel kurulunda yönetim ve denetleme kurulu üyeleri, toplantıya katılanların salt çoğunluğuyla seçilir. Bu seçimler gizli oylama ve açık sayım ile yapılır. Bunların dışındaki kararlar, toplantıya katılanların salt çoğunluğu ve açık oylama ile alınır.

Öğrenci temsilcisi ne işe yarar?​

Yüksekokul öğrencilerini ilgilendiren konu ve sorunlarda yüksekokul öğrencilerini temsil eder. Yüksekokul temsilcileri aralarında belirledikleri tarihlerde ayda en az bir kere üye sayısının salt çoğunluğu ile toplanırlar ve yine üye sayısının salt çoğunluğu ile karar alırlar.

Öğrenci konseyleri ne yapar?​

a) Çalışmalarına ilişkin üyeleri arasında iş bölümü ve görev dağılımını yapmak. b) Öğrenci konseyi genel kurulunun aldığı kararların uygulanmasını sağlamak. c) Yükseköğretim kurumundaki öğrencilerin sorunlarını belirlemek, görüş ve düşüncelerini yükseköğretim kurumunun ilgili yönetim organlarına iletmek.

Geri