AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogrenci koclugu neden gereklidir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğrenci koçluğu neden gereklidir?​

Öğrenci Koçu, öğrencinin hedeflere ulaşmasını destekler, öğrenme motivasyonunu arttırır, öğrencinin akademik çabalarını sonuca ulaştırmasını sağlarken, ihtiyaç duyduğu becerileri geliştirir. Öğrenci Koçu, öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapar.

Koçluk rolü nedir?​

Koçluğu bu çerçevede bireyin ulaşmak istediği hedeflere daha hızlı ulaşabilmesi adına kişinin hedeflerine odaklanmasını bu konuda eğitim almış bir kişi tarafından yardımcı olma süreci olarak ta tanımlayabiliriz.
Neden koçluk hizmeti alınır?
Bir Koç ile Görüşmenin Faydaları Profesyonel Koçluk insanın hayatında birçok harika fayda yaratır; örneğin kişinin hayatındaki zorluklara farklı ve yeni açılardan bakmasını sağlar, karar verme becerilerini geliştirir, kişiler arası ilişkilerde etkinlik sağlar ve güveni arttırır.
Neden yaşam koçluğu?
Yaşam koçu, danışanını kendine güvenen, özsaygı sorunları olmadan amaçlarına ulaşmasında yardımcı olan güçlü bir motivasyon kaynağıdır. Yaşam koçları danışmanına farklı bakış açıları kazandırarak , kararsız kalınan ya da zorlayıcı durumlarda farklı güçleri ortaya çıkararak hayatına yeni bir yön vermesini sağlar .

Koçluğa hangi alanlarda ihtiyaç duyulur?​

Genel olarak, kariyerlerinde veya yaşamlarında arayış içinde olan, huzursuzluk hisseden, hedeflerini belirlemek isteyen, netleşme ihtiyacı duyan, belirli konularda (zaman yönetimi, iletişim, iş-yaşam dengesi, ilişkiler, vb) iyileşme, gelişim arzu eden, farkındalığını arttırmak isteyen bireyler koçluk desteği …

Koç Lider ne demek?​

Kariyer geliştirme sürecinde lider pozisyonuyla koç, uygulayacağı eğitimde yöneticilere dönük bilgilendirici ve olgunlaştırıcı eğitimde bir sorumluluk sahibi- dir. İster otoriter isterse uzmanlık birikiminden olsun koç’un liderlik gücü, eğitim pratikleri açısından sorumluluk doğuran bir yetiştirme birikimidir.
Neden Eğitim koçluğu?
Eğitim koçu, bireylerin var olan potansiyelini ortaya çıkarmayı hedefler. Özel derslerde karşılaşılan potansiyelin kullanılamaması probleminin üzerine gidilerek bu durumda kişiler kendi potansiyelini geliştirirler. Öğrencilerin özgüveni artar. Performanslar pozitif yönde ilerler ve verimli bir zihne sahip olurlar.
Koçluk ne kazandırır?
Koçluk desteği alan yöneticilerde görülen olumlu kişisel gelişmeler ise şöyle: Altında çalışanlarla ilişkilerde iyileşme %77. Üstleri ile ilişkilerde iyileşme %71. Ekip çalışması verimliliğinde artış %67.

Geri