AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogrenci koclugu icin neler yapilabilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.163
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Öğrenci koçluğu için neler yapılabilir?​

❖ Eğitim Koçu, öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapar. Çalışma programını oluşturur, çalışma ortamını düzenler, sorunlarıyla ilgilenir. Öğrencinin okulu ile iletişim halinde ders başarısını takip eder.

Koçluk sisteminde neler yapılır?​

Koçluk sisteminde neler yapılır?
Eğitim Koçluk Sistemi, eğitim ortamında bir koç ve öğrenci arasında kurulan, öğrencinin gelişimini destekleme amaçlı bir güç birliğidir. Koçluk öğrencinin; kendini tanımasını, kendisinde geliştirebileceği alanlarla ilgili hedefler belirlemesini, öğrenme becerilerini kazanmasını, amaçlamaktadır.

Güçlü sorular nelerdir?​

Güçlü sorular nelerdir?
Güçlü sorular, hayır ya da evet yanıtının alınabileceği kapalı sorular değildir. Güçlü sorular nasıl, neler, ne gibi sözcüklerden oluşan yanıtı uzun olan açık sorulardır. Bazı güçlü soru örneklerini aşağıda bulabilirsiniz; Diyelim ki arkadaşınız size şöyle bir şey söyledi; – Çaresizim.

Eğitim koçluğu sertifikası kimler alabilir?​

Eğitim koçluğu sertifikası başta eğitimciler, psikolojik danışmanlar, psikologlar, sosyal çalışmacılar, sosyologlar, profesyonel koçlar, öğrenci ve aile konusunda uzmanlaşmak isteyen koçlar, eğitim koçluğu üzerine çalışmak isteyenler, eğitimden alınacak olan bilgiler ışığında kişisel gelişimlerine katkı sağlamak …

Öğrenci koçluğu kimdir?​

Öğrenci koçluğu kimdir?
Öğrenci koçu özellikle sınava hazırlanan öğrencilerin hedef belirleme, çalışma planı oluşturma, motivasyon kazanma ve derslerinde başarısını arttırmasını sağlama gibi faaliyetlerde görev alır.

Ders koçluğu Nedir?​

Ders koçluğu Nedir?
Bireyin akademik yaşamda ve çalışma hayatında başarı elde etme becerilerinin artırılmasına yönelik çalışmalar yürütür. Kişinin, kendine hedef koymasını sağlamaya ve kaynaklarını daha iyi kullanabilmesine yönelik yol haritası ve eylem planı yapmasına destek sağlar.

Online eğitim koçluğu Nedir?​

Evde Eğitim tarafından sunulan öğrenci koçluğunda, öğrenciler eğitim koçları ile online olarak görüşür ve fikir alışverişinde bulunur. Online koçluk eğitimi ile uzaktan eğitim ve canlı ders programları öğrencilere özel olarak hazırlanır. Eğitimler bireysel öğrenme hızına uygun şekilde tasarlanır.

Güçlü soru nasıl sorulur?​

Güçlü soru nasıl sorulur?
Peki Nasıl Güçlü ve Doğru Soru Sorulur?
- Kısa ve öz sorular sorun.
- Sorduğunuz soru açık uçlu olsun.
- Sorduğunuz soru ile bir sorunu dile getirmeyin ya da bir sorunu onaylatma isteği duymayın.
- Belirlediğiniz soruları doğru zamanda doğru yerde sorun.
- Her zaman işinizi kolaylaştıracak sorular sorun.

Yaşam Koçu neler sorar?​

Yaşam Koçu neler sorar?
Yaşam koçu, gerekli eğitimleri tamamlamış, alanında uzman kişidir. Danışanıyla bire bir ilgilenerek kişinin kendi potansiyelini keşfetmesi, geliştirmesi, kişisel hedeflerini tanımlaması üzerine doğru soruları sorar ve danışanı harekete geçirmek için uygun stratejiler geliştirir.

Eğitim Koçluğu hangi bölüm okunmalı?​

Örneğin iyi bir öğrenci koçu olmak için üniversitede Psikoloji Bölümü, Sosyoloji Bölümü, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü gibi alanlarda eğitim alınmalıdır.
Öğrenci koçluğunda en önemli unsur öğrenci ve koçu arasındaki uyum ve işbirliğidir. Öğrenci koçunun genel olarak amacı öğrenciyi belirlemiş olduğu hedefleri konusunda başarıya ulaştırmak için doğru yönde yönlendirmektir. Ayrıca sıkıntı ya da stres altında olan öğrencilere gerekli motivasyonu sağlamaktadır.

Koçluk eğitimi kaç TL?​

Koçluk eğitimi kaç TL?
Online eğitime (Online Koçluk Eğitimi), özel indirimli olarak ICF/ACSTH akredite ve 5 modülün tamamı sertifika bedeli dahil, 2 taksitli fiyatı 5750 TL + KDV’dir.

Iyi bir öğrenci koçu nasıl olmalı?​

Iyi bir öğrenci koçu nasıl olmalı?
Öğrenci koçu olmak için kişinin sahip olması gereken özellikler şunlardır:
- İletişim yönü güçlü olmak.
- Sabırlı olmak.
- Doğru gözlem ve analiz yapabilmek.
- Yardımsever olmak.
- Empati kurabilmek.
- Ön yargılı olmamak.
- Çözüm odaklı düşünebilmek.

Öğrenci eğitim koçu ndan ne bekler?​

Eğitim koçunun temel amacı öğrencinin gelişmesine yardımcı olmaktır. Rehberlik durumu ise öğrencilerin kendi istekleri doğrultusunda sağlanan görüşmelerdir. Bu sistem içerisinde gelişimi sağlamak isteyen taraf öğrenci olmalıdır. Böyle süreç içerisinde eğitim koçu öğrenciden sorumluluklarını yerine getirmesini bekler.

Yaşam Koçluğu eğitimi kaç para?​

Yaşam Koçluğu eğitimi kaç para?
TÜRKİYE’deki profesyonel ‘yaşam koçları’nın sayısı 205’e ulaştı. Profesyonel ‘koç’luk için fiyatları 7-14 bin TL arasında değişen 6 aylık eğitim programlarına katılmak ve Uluslararası Koçluk Federasyonu’ndan (ICF) sertifika almak gerekiyor.

Kişisel gelişim koçu ne yapar?​

Kişisel gelişim koçu ne yapar?
Kişilerin hedef belirlediği yere ulaşmaları veya sahip olduğu potansiyeli artırmaya yönelik çalışmalarına yardımcı olan profesyonellere de kişisel gelişim uzmanı denmektedir. Kişisel gelişim programlarının temel dayanağı kişinin kendini tanıması ve anlaması üzerinedir.

Bir koçluk süreci ne kadar sürer?​

Keşif seansının akabindeki seanslar bir saat sürer. Dönüşüm tetiklenebilmesi için bir koçluk çalışmasının minimum süresi 6 seans ve üç aydır. Tavsiye edilen süre ise altı aydır. Koçluk sürecinin genel hedeflerinin yanısıra her görüşme seansının konusu / ajandası ayrı belirlenir ve bu sorumluluk müşteriye aittir.

Koçluk süreci nasıl işler?​

Koçluk süreci nasıl işler?
Koçluğun temel prensibi danışan istek ve arzularına odaklanarak, bunları gerçekleştirmenin yollarını beraberce keşfetmektir.Bu nedenle koçluk çalışmaları bireysel görüşmelerle ilerler. Koçluk görüşmesi çalışma konumuza göre 2-3 ay ( 8-12 seans arası) sürebilir.

Eğitim koçluğu yasal mı?​

Eğitim koçluğu yasal mı?
Öğrenci yada eğitim koçluğu görevini hem mesai içerisinde hem de mesai dışında hiçbir uygulamaya sokulması yasal ve hukuki değildir.
 
Eğitim koçluğu, öğrencilerin başarılarını artırmak, hedefler belirlemelerine ve kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla tasarlanmış bir destek sistemidir. Eğitim koçu, öğrenciyle yakından ilgilenir, öğrencinin çalışma programını oluşturur, çalışma ortamını düzenler ve öğrencinin sorunlarıyla ilgilenir. Ayrıca öğrencinin ders başarısını takip eder ve öğrenci ile ailesi arasında iletişim köprüsü oluşturarak işbirliğini sağlar.

Koçluk sistemi, öğrenci ile koç arasında bir güç birliği oluşturarak öğrencinin gelişimine destek olmayı amaçlar. Koçluk, öğrencinin kendini tanımasını, hedefler belirlemesini, öğrenme becerilerini kazanmasını destekler. Güçlü sorular ise kapalı soruların aksine genellikle uzun cevaplar gerektiren açık uçlu sorulardır ve kişinin derinlemesine düşünmesini sağlar.

Eğitim koçluğu sertifikası genellikle eğitimciler, psikolojik danışmanlar, psikologlar, sosyal çalışmacılar, sosyologlar, profesyonel koçlar ve eğitim koçluğu üzerine çalışmak isteyenler gibi alanlarda eğitim almış kişiler tarafından alınabilir. Uygun eğitimlerle desteklenen sertifika programlarına katılarak eğitim koçluğu becerileri geliştirilebilir.

Öğrenci koçu, genellikle sınavlara hazırlanan öğrencilere hedef belirleme, çalışma planı oluşturma, motivasyon kazandırma ve ders başarısını artırma gibi konularda destek sağlayan kişidir. Ders koçu ise bireyin akademik başarısını artırmaya odaklanarak hedef belirleme, kaynakları daha iyi kullanma gibi konularda destek sunar.

Kişisel gelişim koçu, bireylerin hedeflerine ulaşmaları ve potansiyellerini artırmaları için destek veren uzmanlardır. Yaşam koçu ise bireyin kendi potansiyelini keşfetmesine yardımcı olmak ve kişisel hedeflerini belirlemesine destek olmak için doğru soruları sorarak uygun stratejiler geliştirmektedir.

Koçluk süreci genellikle keşif seansı ile başlar ve minimum 6 seans ve üç aylık bir süreyi kapsar. Koçluk süreci, danışanın istek ve hedeflerine odaklanarak koçun rehberliğinde ilerler ve bireysel görüşmelerle devam eder. Koçluk sürecinin sağlam temellere oturtulması ve etkin olabilmesi için belirli bir süreç ve düzen üzerinde ilerlemesi önemlidir.

Eğitim koçluğu yasal olarak tanınmış bir meslek dalı değildir ve bu sebeple eğitim koçluğu sertifikasına sahip olmanın bir yasal zorunluluğu yoktur. Ancak eğitim koçluğu yapan kişilerin etik kurallara ve doğru uygulamalara uygun olarak hareket etmeleri önemlidir.
 
Geri
Üst