AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogrenci ikamet izni kac yil?

Editör

Yeni Üye

Öğrenci ikamet izni kaç yıl?​

Öğrenci ikamet izni süresi eğitim süresince mi verilir? Öğrenci ikamet izni hakkı öğrencinin eğitim süresine bağlı olarak değişmektedir. Genel içeriğe bağlı olarak her yıl yenilenmekte olup eğer eğitim süresi 1 yıldan az ise de o süre kadar izin hakkı tanınmaktadır.

Öğrenci ikamet izni kimlere verilir?​

Öğrenci ikamet izni kimlere verilir? Ülkemizde bir yükseköğretim kurumunda ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora, Tıpta uzmanlık eğitimi(TUS), Diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi(DUS) seviyelerinde eğitim görecek yabancılara verilir.

Öğrenci ikamet izni kaç günde çıkar?​

Öğrenci ikamet izni kaç günde çıkar?
İkamet izni başvuruları, başvurunun işleme alınmasından itibaren en geç doksan gün içinde sonuçlandırılır. Doksan günlük süre, bilgi ve belgelerin tam olarak yetkili makama teslim edildiği tarihten başlar. Sürenin uzaması halinde yabancıya bilgi verilir.

Oturma izni kaç yıllık?​

Oturma izni kaç yıllık?
5-İkamet tezkeresinin süresi ne kadardır? İkamet tezkereleri kalış amaçlarına uygun olarak, bir defasında en fazla 5 yıla kadar süreyle geçerli olmak üzere düzenlenmekte olup, 4 defa uzatılabilmektedir.

Öğrenci ikamet izni için gerekli olan belgeler nelerdir?​

1. İkamet İzni Başvuru Formu (Yabancı ve/veya yasal temsilcisi tarafından imzalanmalıdır.) 2. Pasaport veya pasaport yerine geçen belgenin fotokopisi (Kimlik bilgileri ve fotoğrafın bulunduğu sayfa ile giriş-çıkış ve vize bilgilerini gösterir işlem gören sayfalar) (Belgenin aslı randevu gününde yanınızda bulunmalıdır.)

Ikamet almak için ne lazım?​

İkamet İzni Başvuru Formu (Yabancı ve/veya yasal temsilcisi tarafından imzalanmalıdır.) 2. Pasaport veya pasaport yerine geçen belgenin fotokopisi (Kimlik bilgileri ve fotoğrafın bulunduğu sayfa ile giriş-çıkış ve vize bilgilerini gösterir işlem gören sayfalar) (Belgenin aslı randevu gününde yanınızda bulunmalıdır.)

Yeni yapılan binada oturma izni nasıl alınır?​

Yeni yapılan binada oturma izni nasıl alınır?
İskan belgesi için gerekli belgeler şu şekilde belirlenmiştir;
- Yapı Kullanım İzni istemiyle yazılan dilekçe.
- Tapu kaydı bilgileri.
- Vergi Dairesi’nden ”borcu yoktur” yazısı
- Dış Kanal Belgesi (İZSU)
- Telekom Vizesi.
- Proje Müellifleri Raporu.
- Yapı Denetim Kuruluşu’ndan alınan belge.

Geri