AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogrenci icin hangi bilgisayar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğrenci için hangi bilgisayar?​

1. Lenovo V130. Lenovo’nun iş ve mobil kullanımlar için sunduğu Lenovo V130-15IKB dizüstü bilgisayar, sayısal ağırlıklı dersleri olan öğrencilere hitap ediyor. 15,6 inç boyutlu ekranı ve AMD harici ekran kartı sayesinde mükemmel görüntüler elde eden bilgisayar, 1 TB sabit disk ile çok geniş bir hafıza alanı sağlıyor.

5 ve 9 sınıflara tablet bilgisayar ne zaman verilecek?​

500 bin tabletin öğrencilere dağıtımı, 12 Ekim (bugün) itibariyle başlayacak. Cihazların dağıtım süreci İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından koordine edilecek. Cihazlar, okul yönetimleri tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

Öğrenci bilgisayarı nasıl olmalı?​

Öğrenci bilgisayarı nasıl olmalı?
Öğrenciler için en iyi dizüstü bilgisayar modelleri
- 1 – Dell Vostro 3500.
- 2 – Acer Aspire 5 A514-53.
- 3 – HP 15-DW3008NT.
- 4 – Huawei MateBook 14.
- 5 – Acer Aspire A315-58G.
- 6 – HP 14S FQ0038NT.
- 7 – Huawei MateBook D15.
- 8 – Dell Vostro 3400.

5 sınıf tablet bilgisayar ne zaman verilecek?​

5 sınıf tablet bilgisayar ne zaman verilecek?
Öğrencilere tablet ne zaman verilecek? Tablet dağıtımı yapılırken ailede eğitim çağındaki kardeş sayısı, özel eğitim gereksinimleri, öğrencilerin başarı durumu ve ailenin geliri baz alınıyor. 2021 yılında Ocak ayı sonuna Milli Eğitim Bakanlığı kadar 186 bin 500 tablet dağıtacak.

5 sınıflara tablet dağıtılacak mı?​

Proje kapsamında tablet bilgisayarların dağıtıldığı ortaokul 1. sınıf öğrencilerinin “kitap, defter ve kalemden koptuğunu” belirleyen bakanlık yetkilileri, 5. sınıf öğrencilerine tablet dağıtmaktan vazgeçti. Tabletler sadece 9. sınıf öğrencilerine dağıtılacak.

Laptop hafızası ne kadar olmalı?​

Bilgisayarın sahip olduğu bellek (RAM) miktarı arka planda daha fazla işlem yapılmasına izin verir. Günlük kullanım için 4 GB RAM miktarı bile fazla olabilir. Ancak video düzenleme gibi daha ağır işlemler için bilgisayar almak isteyen kullanıcıların en az 8 GB RAM tercih etmeleri gerekmektedir.

Öğrenci için hangi bilgisayar seçeneğinin en uygun olduğunu belirlemek genellikle ihtiyaçlara ve bütçeye göre değişir. Öğrenciler genellikle işlevsel, hafif ve taşınabilir dizüstü bilgisayarları tercih ederler. Öğrenciler için önerilen bazı dizüstü bilgisayar modelleri şunlardır:

1. Dell Vostro 3500: İşlevsel ve güvenilir bir seçenek.
2. Acer Aspire 5 A514-53: Fiyat performans açısından iyi bir seçenek.
3. HP 15-DW3008NT: Yüksek performans sunan bir diğer seçenek.
4. Huawei MateBook 14: Şık tasarımı ve performansıyla dikkat çeken bir seçenek.
5. Acer Aspire A315-58G: Orta düzey performans sunan uygun fiyatlı bir seçenek.
6. HP 14S FQ0038NT: Taşınabilirlik ve performansı bir arada sunan model.
7. Huawei MateBook D15: Geniş ekranı ve hafif tasarımıyla dikkat çeken bir seçenek.
8. Dell Vostro 3400: Uzun pil ömrü ve güvenilirlik açısından tercih edilebilir.

Öğrenciler için önemli olan özellikler arasında geniş depolama alanı, yeterli bellek (RAM), iyi bir işlemci ve uygun bir ekran bulunmaktadır. Genellikle 8 GB RAM'e sahip bir bilgisayar, çoğu öğrencinin günlük ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli olacaktır. Ayrıca SSD depolama seçeneği, bilgisayarın hızını artırabilir ve daha hızlı açılmasını sağlayabilir.

Tablet bilgisayarlar da öğrenciler için pratik ve taşınabilir seçenekler olabilir. Ancak dağıtılacak tablet sayısının belirlenmesi ve hangi seviyedeki öğrencilere verileceğinin tespit edilmesi sürecinde bazı kriterler göz önünde bulundurulmaktadır. Tabletlerin eğitimde nasıl kullanılacağı ve öğrencilerin ihtiyaçlarına nasıl cevap vereceği önem taşımaktadır.

Geri