AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ogrenci hangi durumlarda Okuldan atilir?

Editör

Yeni Üye

Öğrenci hangi durumlarda Okuldan atılır?​

Kişilere, arkadaşlarına ve okul çalışanlarına söz ve davranışlarla sarkıntılık yapmak, iftira etmek, başkalarını bu davranışlara kışkırtmak veya zorlamak, yapılan bu fiilleri sosyal medya yoluyla paylaşmak, okuldan atılma gerekçesi sayılacak.

4 artı 4 artı 4 eğitim sistemi nedir?​

Kısaca, 4+4+4 düzenlemesiyle birlikte sekiz yıllık kesintisiz zorunlu eğitim yerine, 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim getirilerek 12 yıllık süre üç kademeye ayrıldı. Öğrenciler artık ilkokul ya da ortaokulu tamamladıklarında değil liseyi tamamladıklarında diplomalarını alabilmektedirler.

Okul değiştirme cezası hangi durumlarda verilir?​

Okul değiştirme cezası hangi durumlarda verilir?
Öğrenci Disiplin Yönetmeliği
- Görgü kurallarına uymamak,
- Okulda başkalarını rahatsız edecek şekilde yüksek sesle konuşmak,
- Okulu ve çevresini kirletmek,
- Öğretmen veya okul yönetimi tarafından verilen ödevleri veya görevleri yapmamak,
- Kılık-kıyafet yönetmeliğine uymamak,
- Okulda sigara içmek,

Okulda disiplin suçları nelerdir?​

d) Her türlü ortamda kumar oynamak veya oynatmak, e) Okul kurallarının uygulanmasını ve öğrencilere verilen görevlerin yapılmasını engellemek f) Başkalarına hakaret etmek, g) Müstehcen veya yasaklanmış araç, gereç, doküman ve benzerlerini dağıtmak, duvarlara ve diğer yerlere asmak, yapıştırmak, yazmak; bu amaçlar için …

Lisede sevgili olmak suç mu?​

Hayır. Ailesi hariç kimse karışamaz.

4 4 4 eğitim sistemine neden gerek duyuldu?​

4 4 4 eğitim sistemine neden gerek duyuldu?
Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen ve zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunla eğitim sisteminde başlayan yeni dönemin iki temel amacından biri toplumun ortalama eğitim süresini yükseltmek, diğeri ise eğitim sisteminin bireylerin ilgi, ihtiyaç ve yeteneklerinin gerektirdiği yönlendirmeyi mümkün kılacak şekilde …
Okul değiştirme cezası sicile işler mi?​
Sicile işlemez…
Okulda sevgili olmak suç mu?​

Disiplin suçları nelerdir?​

Disiplin suçları nelerdir?
Disiplin suçu nedir- Disiplin suçunu, kamu hizmeti düzenini bozan eylemler bütünü olarak tanımlayabiliriz. Nitekim kurumun iç düzenini bozmaya yönelik davranışlara disiplin suçları, disiplin suçlarına uygulanan yaptırımlara ise disiplin cezası denilmektedir.

Uzatmalı öğrenci statüsü nedir?​

(3) Uzatmalı öğrencinin sınava gireceği ders uygulamalı bir ders veya staj, proje, bitirme projesi gibi yarıyıl içi zorunlu yüz yüze yönleri olan bir ders ise öğrenci bu derslere özel öğrenci olarak kayıt olur ve aldığı not yarıyıl başarı notu olarak değerlendirilir.

Üniversitelerde okuldan atılma kalktı mı?​

2011’DE KALDIRILDI YÖK’ün yeni çalışmasına göre ise “üniversiteden atılma” düzenlemesi, halen üzerinde çalışılan 2547 sayılı yeni YÖK Yasası ile yeniden yürürlüğe girecek. Buna göre, yükseköğretim kurumlarında okuyan öğrencilere öğrenimlerini tamamlamak için önlisansta en fazla 4, lisansta 7 yıl süre tanınacak.

Okulda aşk yasak mı?​

Okulda aşk yasak mı?
Danıştay, evli bir okul müdürüyle bekar bir öğretmenin aşk yaşamasının meslekten atılmaya neden olmadığına karar verdi.

Öğrencilerin okuldan atılma durumlarına ilişkin ve 4+4+4 eğitim sistemi hakkındaki bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederiz. Ayrıca, okul değiştirme cezası ve disiplin suçları ile ilgili bilgilendirme de faydalı oldu.

Okulda sevgili olmanın suç olmadığı ve aşk yaşamanın bir yasak olmadığı belirtilmiş. Ayrıca, üniversitelerde okuldan atılma süresine ilişkin bilgi de verilmiş. Uzatmalı öğrenci statüsü ve disiplin suçları tanımıyla ilgili açıklamalarınız da öğrenciler ve forum kullanıcıları için faydalı olabilir.

Eğitim ve disiplin konularındaki detaylı açıklamalar için paylaşılan bilgiler oldukça önemli. Forum üyeleri sorularına bu doğrultuda bilgilendirici yanıtlar bulabilirler. Eğitim ve disiplin kurallarına dair daha fazla tartışma ve bilgi paylaşımı için forumunuzda farklı anlayışları da göz önünde bulundurarak devam edebilirsiniz.

Geri