- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Öğrenci derneği nasıl kurulur?
Dernek kurucu üyeleri olan en az 7 kişi tarafından Dernek Kuruluşu Bildirim Formu bilgisayar ortamında doldurulup imzalanması gerekiyor. En az 2 nüsha hazırlayıp, tüm üyeler tarafından imzalanmalıdır. Kurucular arasında Tüzel kişi mevcut ise kurucu tüzel kişinin adı yazılır.Dernek kurmak için ne gerekli?
DERNEK KURULUŞUNDA İSTENEN BELGELER :
- En az (7) gerçek kişinin bir araya gelmesiyle kurulur.
- Kurucu üyelere ah İkametgah, Nüfus Cüzdan Sureti ve Sabıka Kaydı
- Kira Kontratı
- Kuruluş Bildirimi (4 adet)
- Kurucuların Şahsi Beyannameleri.
- Dernek Tüzüğü (5 adet)
Dernek kurma hakkı hangi hak?
Tüm vatandaşlar izin almadan dernek kurma ve üye olma hakkına sahiptir. Fakat hiç kimse bu dernekleri kurmaya veya üye olmaya zorlanamaz. Dernek hakkındaki sınırlamalar ancak kanunda belirtilen sebeplerle yapılabilir. Dernekler kanunun gerektirdiği hallerde hakim tarafından kapatılabilir.Dernekler nakdi yardım yapabilir mi?
Söz konusu yardım dernek veya vakfa nakdi para, taşınır veya taşınmaz mal verilmesi şeklinde değil, proje giderlerinin karşılanması (faturaların ödenmesi) şeklindedir. Belediyelerin dernek ve vakıflara başka bir şekilde yardım yapması yasal olarak mümkün değildir.
Dernek tüzel kişilik unvanında Galatasaray adını kullanarak Taraftar Derneği kurmak isteyen gerçek kişiler, ilgili mevzuat çerçevesinde yasal kuruluş işlemlerine başlamadan önce, EK-1’de bir örneği bulunan “Dernek Kuruluş Başvuru Formu”nu kullanarak, Kulüp tarafından temin edilecek dernek tüzüğü taslağı ve formda …
Dernek kurmak istiyorum ne yapmalıyım?
Dernek kurmak için gerekli evraklar; dernek tüzüğü, dernek kuruluş bildirimi, muvafakatname yahut kira kontratı ve son olarak tebligat listesidir. Derneğin tüzüğünün tüm kurucu üyeler tarafından imzalanması ve en az dört tane hazırlanması gereklidir.
Dernek kasasında ne kadar para bulunabilir?
Derneklerin banka hesabı açmasına dair herhangi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Bu nedenle dernek kasasında bulundurulması gereken nakit miktarı ile ilgili herhangi bir sınır bulunmaz.Hukuka göre dernekler nasıl kurulur?
Derneğin Kurulması Gerek 5253 sayılı Dernekler Kanunu hükümlerinde, gerekse 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu hükümlerinde ifade edildiği üzere, dernek gerçek yahut tüzel en az yedi kişinin bilgi ve çalışmalarını sürekli olarak birleştirmeleri suretiyle kurulmaktadır.