Ogrenci belgesi kaybolursa ne olur?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Öğrenci belgesi kaybolursa ne olur?​

Geçici mezuniyet belgesini kaybeden öğrenciler Türkiye baskısı olan bir gazetede zayi ilanı verdikten sonra yayımlanan ilan ve bir dilekçe ile birlikte Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gelerek diplomalarını alabilirler.

Mezuniyet belgemi kaybettim ne yapmalıyım?​

(3) Diploma eki veya geçici mezuniyet belgesini kaybeden kişi, gerekçeli başvuru dilekçesi, nüfus cüzdanı fotokopisi ve kayıp ilanı ile Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı’na başvurur.

Geçici mezuniyet belgesi kayıp ilanı nasıl verilir?​

Geçici mezuniyet belgesi kayıp ilanı nasıl verilir?
Bu belgeyi kaybettiğiniz zaman okulunuzun öğrenci bilgi işlem merkezine uğramanız yeterlidir. Fakat siz yinede tedbir amaçlı dilerseniz hürriyet, posta, sabah, milliyet, yeni asır veya diğer herhangi bir gazeteye geçici mezuniyet belgesi kayıp ilanı verebilmektesiniz.

Öğrenci Kartı kaybedilince ne yapılır?​

Öğrenci Kartı kaybedilince ne yapılır?
Kartınız kaybolduğunda kayıp bildirimi yapmanız ve katınızı kapattırmanız gerekmektedir. ALO 153’ü arayarak kayıp bildiriminiz yapmanız gerekmektedir. İstanbulkart kaybolduğunda kart kapatma talebinde bulunmamanız halinde, kartınızı bir başkası kullanabilir.

Diploma kayıp belgesi nereden alınır?​

Diploması kaybolan kişilerin, mezun oldukları kuruma, dilekçe ile birlikte kimlik fotokopilerini vermeleri gerekmektedir. Eğer mezun olduğunuz okulun ismi değişti veya kapandıysa, bu durumda bu belgeleri İl Milli Eğitim Müdürlüklerine vermeniz gerekmektedir.

Formasyon belgesi kaybolursa ne olur?​

(3) Üniversite tarafından düzenlenen diploma, diploma eki, yandal ve pedagojik formasyon sertifikasını kaybedenlere, ilgili birim yönetim kurulu kararı ile orijinal belgedeki bilgiler esas alınarak yeniden belge düzenlenir.

Diploma Kayıp Dilekçesi Nasıl Yazılır?​

Diploma Kayıp Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Okulunuzun ……………………….. nolu öğrencisi olarak mezun oldum ve almış olduğum diplomamı kaybettim. Diploma kayıp ilanı vermediğimden dolayı doğabilecek hukuki sorumluluk bana ait olmak üzere, diploma yerine geçen Diploma Kayıt Örneğinin düzenlenmesi için; Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.

Kimlik kayıp ilanı hangi gazetelere verilir?​

Kimlik kayıp ilanı hangi gazetelere verilir?
Kimlik kayıp ilanı hangi gazeteler de yayınlanır? Kimlik kayıp ilanları ulusal gazeteler olan (Posta, Sabah, Hürriyet gazeteleri vs.) yayınlanır. İlan verme işlemleri buradan yapılır.

Okul öğrenci kartımı kaybettim yenisini nasıl alırım?​

Öğrenci kimlik kartı kaybedildiği takdirde herhangi bir ulusal veya yerel gazeteye kayıp ilanı verilmesi, 06200222 numaralı Halk Bankası hesabına Beyazıt Şube Kodunu (9820) kullanarak 20 TL ücret ödenmesi gerekmektedir.

Öğrenci belgelerinin kaybolması durumunda yapılabilecek işlemlerle ilgili detaylı bilgiler verilmiş.
- Geçici mezuniyet belgesini kaybeden öğrencilerin Türkiye baskısı olan bir gazetede zayi ilanı vererek Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurması gerekiyor.
- Mezuniyet belgesini kaybeden kişilerin gerekçeli başvuru dilekçesi, nüfus cüzdanı fotokopisi ve kayıp ilanı ile Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı’na başvurması gerekiyor.
- Geçici mezuniyet belgesi kaybolduğunda, okulun öğrenci bilgi işlem merkezine başvurmanın yeterli olduğu, ancak gazetelere de ilan verilebileceği belirtilmiş.
- Öğrenci kartının kaybolması durumunda ALO 153'ü arayarak kayıp bildiriminin yapılması ve kartın kapatılması gerektiği vurgulanmış.
- Diploma kaybolan kişilerin, mezun oldukları kuruma dilekçe ve kimlik fotokopisi ile başvurması gerektiğini, okulun değişmesi durumunda İl Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurulması gerektiği belirtilmiş.
- Formasyon belgesi kaybedenlere, ilgili birim yönetim kurulu kararı ile yeniden belge düzenlenebileceği aktarılmış.
- Diploma kayıp dilekçesinin nasıl yazılacağı hakkında örnek bir dilekçe metni paylaşılmış.
- Kimlik kayıp ilanının ulusal gazetelerde (Posta, Sabah, Hürriyet gibi) yayınlanması gerektiği belirtilmiş.
- Yeni öğrenci kimlik kartı almak için ulusal veya yerel bir gazetede ilan verilmesi ve belirlenen banka hesabına ücret yatırılması gerektiği ifade edilmiş.

Geri