- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Öğrenci affı yüksek lisansı kapsıyor mu?
Peki öğrenci affından kimler faydalanabiliyor? Bu aftan sadece lisans öğrencileri değil; lisans üstü, pedagojik formasyon, yükseköğretim kurumlarında hazırlık dahil bütün sınıflarda intibak, ön lisans, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlik öğrenimi gören ve eğitimleri yarım kalan tüm öğrenciler faydalanabiliyor.Öğrenci affı nasıl başvuru yapılacak?
İlgili akademik birimlere müracaat şahsen ya da noter vekaleti ile yapılır, diğer usullerle müracaat kabul edilmez. 2. Daha önce kayıtlı bulunduğu fakülte/yüksekokul/bölüm/program/anabilim dalı kapatılanların başvuruları, Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na yapılır.
YÖK Uzaktan Eğitim diplomasında ne yazıyor?
ayrıca genel olarak verilen karar doğrudur.yani bu seneden itibaren açıköğretim okuyan öğrencinin diplomasında belirgin bir şekilde “açıköğretim”/”örgün olmayan” ibaresi yer almalıdır.YÖK Uzaktan Eğitim devamsızlık var mı?
Uzaktan eğitim sisteminde devam zorunluluğu yoktur.
1) 7143 sayılı kanunla kabul edilen Öğrenci Affı; terör suçundan hüküm giyenler, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler hariç.
2014 Öğrenci Affı kimleri kapsıyor?
Üniversite kaydım silinmiş ne yapmalıyım?
Kaydını sildirmek isteyen öğrenciler, bir dilekçe ile öğrenim gördüğü akademik birime başvuruda bulunur. Öğrenci ilişik kesme belgesini, ilgili birimlere imzalattırır, bu belge ile öğrenci kimliğini akademik birime teslim eder ve lise diplomasını alır. Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.Uzaktan eğitimde devam zorunluluğu var mı?
Uzaktan öğretim programlarında derslerde devam zorunluluğu bulunmamaktadır.
Üniversitede online eğitimde devam zorunluluğu var mı?
Örgün öğretimde birden fazla şube hâlinde yapılan dersler online öğretimde tek bir şubede toplanacaktır. Derslere devam zorunluluğu aranmayacaktır. Sanal/canlı sınıflarda gerçekleştirilecek derslerin süresi 30-40 dakika aralığında olacaktır.Öğrenci affı hangi yılları kapsıyor?
2) Öğrenci affıyla ilgili düzenlemeden 18/05/2018 tarihine kadar ilişiği kesilen öğrenciler yararlanabilecektir. 3) Aftan yararlanmak isteyen öğrencilerin, askerlik görevi, mücbir sebepler ve sağlık nedenleri dışında 18/09/2018 tarihine kadar ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvurmaları şarttır.