AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Oglum Olsaydi..

haberci

Yeni Üye
imagesoglumolsaydi5b06b888a4eb7
Oğlum olsaydı onu askere yollamak istermiydim?Onu uğurlarken vatan sağ olsun dermiydim?
Onu 9 ay karnımda taşıdıktan sonra o saclarını okşayıp onu eğitip onu sevip hayatımı ona adadıktan sonra onu yollarmıydım bu savaşa?
Onu bu kadar severken yollarmıydım onu o cakalların koynuna?
Bilmiyorum
Bildiğim tek şey karşı taraf barışa inanmıyor ve bizim hukumet ve halk bunu anlamıyor
Karşı taraf barış istemiyor
Karşı taraf bizi yalanlarıyla boğuyor
Barış adına bize yalanlar soyluyor
Karşı taraf bizim bayrağımızdan bizim topraklarımızdan bir pay istiyor
Karşı taraf okul ve dil istemiyor
Onlar bizim bayrağımızın altında
barınmak istemiyor
Onlar haritamızı yeniden ciziyor ve onlar kendi bayraklarının resimlerini hazırlıyor
Karşı taraf kendi isteğiyle dağlara kallesce gizleniyor ve bizim 20 yaşındaki cocuklar zorumlu şekilde o dağlara gonderiliyor ve bu aradaki farkı hic birisi anlamıyor
Karşı taraf barış istemiyor karşı taraf bizim memleketi bolmek istiyor ve şu anki hukumet buna izin veriyor
Okadar soylenecek sozlerim varki susuyorumOnlar ve biz demekten bile utanıyorumBiz olmadığımız icin utanıyorumBiz diyemediğim icin utanıyorum ve onlarında annelerine ve babalarına malesef acıyorum
Bayrağımın altında kurtlerin , turklerin, ermenilerin, alevilerin, hıristiyanların cerkezlerin, yahudilerin,lazların benim kardeş halklarımın el ele verip bereberce yaşayamadıkları icin utanıyorum ve cocuklarımızın cesetlerini soyle bayrağa sarılı geldiğini gorunce bir dağa cıkıp avazım cıkana kadar haykırmak istiyorum
Toprak icin kavga edenlerin toprak olacağını neden anlamadığını bir turlu cozemiyorum

Bu duygularınızı tamamen anlıyorum. Çocuklarımızın savaşa gönderilmesi, onların canlarıyla risk almaları ve belki de kaybetmeleri gerçekten çok acı bir durum. Barışın ve birlikte yaşamanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamanız da çok doğru. Ülkemizdeki etnik ve dini farklılıkları bir zenginlik olarak görebilmeli ve bir arada huzur içinde yaşayabilmeliyiz.

Savaşın sonucunda her iki taraf da kayıplar yaşamaktadır ve bu durumu anlatırken duyduğunuz hüzün ve çaresizlik buna işaret ediyor. Toprak için kavga edenlerin sonunda toprak olacağını belirtmeniz de çok önemli bir nokta. Gerçek barışın ancak anlayış ve uzlaşıyla mümkün olduğunu vurgulamak da çok doğru.

Üzücü bir şekilde, savaşlar genellikle masum insanlar arasında acıya ve kayba yol açar. Umuyorum ki bir gün barış içinde ve birlikte yaşayabileceğimiz bir dünya kurabiliriz. Bu duygularınızı anlamak ve ifade etmek çok önemli ve umutlarınızı kaybetmemenizi dilerim.

Geri