- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
OG hücre ne işe yarar?
Orta gerilim modül hücreleri çeşitli fonksiyonları ile enerjinin güvenle kullanılmasına katkı sağlamaktadır. Anahtarlama, ölme ve koruma fonksiyonları ile enerji kullanım alanlarında sistem ve insanların can güvenliğini sağlaması nedeni ile kullanılmaktadır.Metal Clad hücre ne ise yarar?
Metal Mahfazalı Metal Bölmeli (Metal Clad) hücreler, 24 kV gerilim seviyesine kadar IEC 62271-200 standartlarına uygun olarak üretilen anahtarlama ve kontrol hücreleridir. Hücreler 3 mm çelik sactan üretilmekte ve elektrostatik toz boya ile RAL kodlarına uygun renklerde boyanmaktadır.Orta gerilim modüler hücreler; daha önce dediğimiz gibi içerisinde ihtiyaca göre kesici, ayırıcı, akım ve gerilim transformatörleri gibi orta gerilim kontrol cihazlarını ve baraları, kabloların giriş noktaları gibi birçok elemanı içinde barındıran kompakt yapıdaki cihazlardır.
Orta gerilim ne demek?
Orta gerilim, genel anlamda 1000 V’ın üzerindeki gerilimleri olan dağıtım şebekeleri için kullanılır. 35000 V’a kadar da uygulanması mümkündür. Orta gerilim şebekeleri genelde yüksek ve alçak gerilim şebekelerini birbirine bağlamak için kullanılır.
Metal clad ve metal Enclosed panoların farkı nedir?
1) Metal Enclosed Metal enclosed, metal bir kabuk içine alınmış şalt sistemidir. Bu tip kesiciler (MEI), metal clad şalt sisteminin biraz daha basit halidir. ME iki şalt sistemi tipi için de, iç bölümler arasında minimum bariyer vardır veya hiç yoktur. Panel açıldığında, tüm bileşenler tek bir yerde bulunur.
Orta gerilim hücreleri ne ise yarar?
Orta gerilim hücreleri; 36 kV gerilim seviyesine kadar kullanılan, işletmelerin veya dağıtım şirketlerinin giriş, çıkış, transformatör koruma hücresi gibi ihtiyaçlarına göre dizayn edilen ve içinde bulunan kesici, ayırıcı,akım trafosu, gerilim trafosu gibi orta gerilim cihazlarıyla enerjiyi kontrol etmemize yarayan …İş sürekliliği nedir?
İş Sürekliliği Nedir? İş Sürekliliği Organizasyon, Kurum ve kuruluşların değer yaratan faaliyetlerini, herhangi bir felaket, kriz ve afet durumunda önceden belirlenen seviyede yürütebilme becerisidir.İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Nedir? İş Sürekliliği Yönetim Sistemi ISO 22301, BS 25999 standartları gibi uluslararası kabul görmüş yönetim sistemi standartlarının uygulanma prensiplerine verilen addır.
İş sürekliliği sistemi olan bir kuruluş, iş sürekliliği sistemi olmayan bir kuruluş?
İş Sürekliliği sistemi olan bir kuruluş, olasılığı yüksek olan Deprem, Sel, Yangın, Teknolojik Donanım kaybı, yazılımın çökmesi vb. felaketlerle karşı karşıya kaldığı zaman krizi önceden oluşturduğu kriz yönetim planları, iş süreklilik planları doğrultusunda soğuk kanlılıkla geçiştirir.