AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ofis programlari dersi bilgisayar sertifikasi yerine gecer mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ofis programları dersi bilgisayar sertifikası yerine geçer mi?​

Bu zorunluluk, 2016/1 KPSS tercihlerinden itibaren kaldırılmıştır. Dolasıyla, bilgisayar dersini örgün veya açık eğitim farkı olmaksızın ve yüksek veya orta öğrenim farkı olmaksızın, öğrenimi sırasında zorunlu/ ortak veya seçmeli şekilde almış olanlar, bilgisayar sertifikasına sahip kabul edilecektir.
Düz memurluk için bilgisayar sertifikası şart mı?
Kadrolar için istenen bazı evraklar şu şekilde olacak. Düz memur kadroları, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni gibi bazı kadrolara başvuru yapacak adaylarda Bilgisayar Sertifikası istenecek.

Bilgisayar işletmeni sertifikası almak zorunlu mu?​

6225 nitelik kodunda belirtildiği üzere, kamu kurumlarına giriş için MEB onaylı bilgisayar işletmenliği sertifikasına sahip olmak şartı zorunlu olarak aranır.
MEB onaylı bilgisayar sertifikası şart mı?
sertifika sahibi olmaları şart değildir.” ifadesi yer almaktadır. Buna göre, bilgisayarla ilgili bölüm okuyanların 6225 kodu için sertifika almalarına ihtiyaç yoktur. Bilgisayar dersini lisede aldım ama önlisans/lisans düzeyinden KPSS’ye girdim ve üniversitede iken bilgisayar dersi almadım.
7322 nitelik kodu ile ilgili aramalar yoğunlaştı. KPSS-2021/1 tercih dönemi başladı. 6225 NİTELİK KODU NEDİR? ÖSYM tarafından açıklanan KPSS başvuru kılavuzunda 6225 nitelik kodu ile bilgisayar sertifikası şartı bulunmaktadır.
Bilgisayar sertifikası ile hangi işe girilir?
Bilgisayar sertifikası ile hangi işlere girilirna kimler katılabilir? Bilgisayar Kursu; İşyerinde yada günlük hayatında bilgisayar kullanan yada kullanmak isteyen, raporlama, teklif, makale, sunum hazırlama ve internet kullanmak isteyen herkes içindir.

Sertifikayla memur olunur mu?​

Çoğu kadro alımında istenen olmazsa olmaz bir sertifikadır.. Örgün eğitim yoluyla üniversitelerde bilgisayar dersi alan ve transkript ile bunu ispatlayan adaylardan bu belge istenmeyecektir. Açıköğretimde görülen bilgisayar dersi ise sertifika yerine geçmiyor.
6225 kodu için bilgisayar sertifikası alması zorunlu mu?
ÖSYM tarafından açıklanan KPSS başvuru kılavuzunda 6225 nitelik kodu ile bilgisayar sertifikası şartı bulunmaktadır.

Bilgisayar işletmeni sertifikası kaç ayda alınır?​

Özetle Bilgisayar işletmenliği sertifikanızı en iyi ihtimalle 30-35 gün içinde alabilirsiniz.
Halk Eğitim bilgisayar Kursu kac ay?
Kurs günleri ve saatleri kurs öncesinde yapılan kursiyer toplantısındaki talebe göre belirlenmektedir. Kurs programının süresi; günde en fazla 8 ders saati şeklinde uygulanır. Kurs süresi toplam 163 ders saatidir.
Bilgisayar işletmenliği sertifikası, sizin bilgisayar bilginizin kanıtı niteliğindedir. Bu sertifika, iş başvurularında size kapıları açan bir anahtara dönüşebilir. Kamu kurum ve kuruluşlara, MEB onaylı bir sertifika ve yeterli KPSS puanı ile bilgisayar işletmeni olarak atanabilirsiniz.
Bilgisayar işletmeni kimler tercih edebilir?
Devlette bilgisayar işletmeni olmak için şu kriterleri sağlamak gerekir:

Bilgisayar sertifikası olan ne iş yapar?​

Bilgisayar işletmeni , kamu kurumlarında kullanılan bilgisayarlar ve diğer ekipmanların bakım ve onarımını gerçekleştirmek üzere görevlendirilen bir personeldir. Bilgisayar işletmenleri atama ile göreve gelmektedir. Bilgisayar işletmeni kamu kurumlarından hariç özel sektörde de çalışma imkanı bulabilirler.
Tıbbi Sekreterlik Sertifikası ile atama olur mu?
Atamalarda ya da iş ilanlarında tıbbi sekreterlik sertifikası bulunan sekreter aranması halinde rahatlıkla başvuru yapmak ve çalışmak mümkün oluyor. Eğitimin pratiğe dayalı olarak verilmesi katılımcıların eğitim sonunda rahatlıkla çalışabilmesine katkı sağlıyor.

Lise mezunu devlet memuru olabilir mi?​

18 ila 35 yaş aralığında olmak. Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak. Herhangi bir suç ile yargılanmamış veya hüküm giymemiş olmak. En az lise, önlisans veya lisans mezuniyetine sahip olmak.
 
Geri
Üst